Labai nesaldus gaivus desertas. Jei gaminsite ypatingai progai, paskaninkite panakotą prieš pat patiekiant riesling vyno sirupu (500ml vyno virinkite su 110g palmių cukraus apie 10-15 min, kol sutirštės, tada įdėkite plonai nupjautas 2 laimo žieveles ir pailkite atvėsti, kad sirupas prisigertų laimo žievelės skonio. Žievelę išmeskite, sirupu palaistykite panakotą prieš patiekiant)

Pasiruošimas | 5 min |
Laikas | 10 min |
Pasyvus laikas | 4 val |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1,5 šaukštelio želatinos milteliais
- 400 ml kokosų grietinėlės
- 300 ml grietinėlės 10% riebumo
- 60 g palmių cukraus (susmulkinto peiliu)
- 2 šaukšteliai vanilės pastos
- pasiflorų (patiekti) arba kitokių vaisių, uogų
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Į mažą dubenėlį įpilkite 2 šaukštus šalto vandens. Suberkite želatinos miltelius ir šakute sumaišykite, kad milteliai sušlaptų. Palikite išbrinkti.
- Nedideliame puode užkaiskite kokosų grietinėlę kartu su grietinėle ir palmių cukrumi bei vanile. Maišykite, kol cukrus ištirps. Prieš pat skysčiui užverdant nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną. Maišykite (tik nekaitinkite!) kol želatina visiškai ištirps. Supilstykite panakotą į 6 indelius ar stiklinaites. Palaukite kol atvės, tada padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandom, kad sustingtų.
- Prieš patiekiant išimkite panakotą iš šaldytuvo ir leiskite pabūti kambario temperatūroje apie 10 min. Paskaninkite pasiflorais, galite pabarstyti kokosų drožlėmis ir patiekite. Šventinei versijai galite pasigaminti riesling sirupo (kaip aprašyta viršuje)
Pastabos