Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 20 min |
Pasyvus laikas | 3 val |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
Mieliniams ryžių blynams
- 2 šaukštai cukraus
- 1 šaukštelis sausų mielių
- ½ stiklinės vandens
- ½ stiklinės virtų ryžių
- 1 stiklinė kokosų pieno (arba ½ stiklinės kokosų grietinėlės + ½ stiklinės vandens)
- ½ šaukštelio druskos
- 2 stiklinės ryžių miltų
- augalinio aliejaus
Kokosų pieno padažui
- 1 ir ¼ stiklinės kokosų pieno
- 1 kiaušinio trynys
- ¾ šaukštelio kukurūzų krakmolo
- žiupsnelis druskos
- 100 g palmių cukraus (arba rudojo cukraus), arba pagal skonį
Ingredientai
Mieliniams ryžių blynams
Kokosų pieno padažui
|
|
Procesas
- Mažame dubenėlyje sumaišykite cukrų ir mieles, užpilkite šiltu vandeniu ir palikite apie 10 min pastovėti, kol skystis suputos. Į blenderį ar virtuvinį kombainą sudėkite ryžius, kokosų pieną, suberkite druską, ir suplakite iki vientisos konsistencijos. Įmaišykite ryžių miltus, galiausiai mielių mišinį ir viską palikite pastovėti uždengę virtuviniu rankšluosčiu apie 2-3 valandas.
- Įkaitinkite keptuvę nepridegančia danga ant silpnos kaitros. Jos dugną patepkite aliejumi. Formuokite blynelius ir kepkite juos ant labai silpnos ugnies uždengę keptuvę dančiu. Maždaug po 5 min viena pusė turėtų būti apkepusi, tad apverskite blynelius kita puse ir kepkite uždengę dar apie 5 min. Iškeptus blynelius laikykite šiltai, kol iškepsite likusius. Patiekite su kokosų pieno padažu.
- Kokosų pieno padažą galite pasigaminti iš anksto. Nedideliame puode sumaišykite kokosų pieną, kiaušinio trynį, krakmolą ir druską. Palmių cukrų (jis paprastai būna suformuotas į nedidelius luitelius) susmulkite ir suberkite į puodą. Užkaiskite ir maišydami virinkite, kol cukrus ištirps, o masė sutirštės (kaitinkite ant labai silpnos ugnies ir nevirinkite ilgiau nei 10 minučių, antraip kokosų pienas gali susisluoksniuoti). Prieš patiekiant padažą pašildykite.
Pastabos