Print Recipe
Kokosiniai ryžių blynai su kokosų pieno padažu, be glitimo
Lengvai purūs, bet kartu koncentruotos konsistencijos mieliniai ryžių blynai iš Malajų virtuvės repertuaro. Būtinai patiekite su kokosiniu saldžiu padažu, kuris leis pajusti tikrą patiekalo skonį!
Virtuvė Malaizijos
Raktažodis ryžiai, vegetariški, blynai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Pasyvus laikas 3 val
Porcijos
vnt
Ingredientai
Mieliniams ryžių blynams
Kokosų pieno padažui
Virtuvė Malaizijos
Raktažodis ryžiai, vegetariški, blynai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Pasyvus laikas 3 val
Porcijos
vnt
Ingredientai
Mieliniams ryžių blynams
Kokosų pieno padažui
Procesas
  1. Mažame dubenėlyje sumaišykite cukrų ir mieles, užpilkite šiltu vandeniu ir palikite apie 10 min pastovėti, kol skystis suputos. Į blenderį ar virtuvinį kombainą sudėkite ryžius, kokosų pieną, suberkite druską, ir suplakite iki vientisos konsistencijos. Įmaišykite ryžių miltus, galiausiai mielių mišinį ir viską palikite pastovėti uždengę virtuviniu rankšluosčiu apie 2-3 valandas.
  2. Įkaitinkite keptuvę nepridegančia danga ant silpnos kaitros. Jos dugną patepkite aliejumi. Formuokite blynelius ir kepkite juos ant labai silpnos ugnies uždengę keptuvę dančiu. Maždaug po 5 min viena pusė turėtų būti apkepusi, tad apverskite blynelius kita puse ir kepkite uždengę dar apie 5 min. Iškeptus blynelius laikykite šiltai, kol iškepsite likusius. Patiekite su kokosų pieno padažu.
  3. Kokosų pieno padažą galite pasigaminti iš anksto. Nedideliame puode sumaišykite kokosų pieną, kiaušinio trynį, krakmolą ir druską. Palmių cukrų (jis paprastai būna suformuotas į nedidelius luitelius) susmulkite ir suberkite į puodą. Užkaiskite ir maišydami virinkite, kol cukrus ištirps, o masė sutirštės (kaitinkite ant labai silpnos ugnies ir nevirinkite ilgiau nei 10 minučių, antraip kokosų pienas gali susisluoksniuoti). Prieš patiekiant padažą pašildykite.
Pastabos

Recepto šaltinis - Aim Aris, Ahmad Salim, Penang Local

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *