Kitoks „kugelis” – keptas keptuvėje, su cirtininiu jogurtu ir rūkyta žuvimi
Nesudėtingas bulvinis patiekalas, keptas keptuvėje. Patiekite su jogurtiniu padažu ir rūkyta žuvimi.
Porcijos Pasiruošimas
4asm 15min
Laikas
30min
Porcijos Pasiruošimas
4asm 15min
Laikas
30min
Ingredientai
Kugeliui
Padažui
Patiekkti
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Bulves ir svogūną sutarkuokite burokine tarka. Tada nuspauskite kuo daugiaus skysčio (ir išpilkite), o tarkius dar nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad kuo daugiau drėgmės pašalintumėte.
  2. Bulves ir svogūnus sumaišykite su kiaušiniais, chia sėklomis, smulkintais krapais ir rozmarinais, įberkite druskos ir pipirų. Viską sumaišykite.
  3. Gerai įkaitinkite keptuvę (kurią galėsite pašauti į orkaitę – geriausia, jei turite špižinę 20cm skersmens). Įpilkite aliejį, leiskite pusę minutės jam labai gerai įkaisti, tada sudėkite visą bulvių masę ir gerai išlyginkite paviršių, paspausdami visą masę link keptuvės dugno ir kraštų. Pakepkite ant didelės ugnies apie 2 minutes, tada pašlakstykite visą paviršių dar trupučiu aliejaus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite orkaitėje apie 15-20 min., arba kol pamatyst, kad krašteliai gražiai apskrudo. Tada įjunkite orkaitės grilio funkciją (temperatūra turėtų būti apie 240-250C, priklausomai nuo orkaitės tipo) ir leiskite kugelio viršui gerai apskrusti, apie 5 minutes.
  4. Kol kugelis kepa, pasiruoškite jogurto padažą – sumaišykite visus ingredientus. Patiekite kugelį karštą, su padažu, rukolom ir rūkyta žuvimi bei citrinos riekelėmis kiekvienam pasišlakstyti pagal poreikius.
Pastabos

Recepto idėja ir šaltinis – Donna Hay, One Pot Perfect