Kiniškos garuose virtos pikantiškos bandelės
tradicinės garuose virtos bandelės su įdaru, tinka kaip priedas prie kiniškų valgių, arba vienos pačios, kaip pikantiškas užkandis
Porcijos Pasiruošimas
6vnt 10min
Laikas Pasyvus laikas
20min 60min
Porcijos Pasiruošimas
6vnt 10min
Laikas Pasyvus laikas
20min 60min
Ingredientai
Bandelėms
Žalių svogūnų įdarui
Kalendrų įdarui
Procesas
  1. Užminkykite bandelių tešlą: į virtuvinio kombaino indą sudėkite visus išvardintus ingredientus ir minkykite kablio įrankiu apie 8 minutes, kol tešla bus elatstinga ir minkšta, nelimpanti prie rankų. Suformuokite iš tešlos rutulį, patepkite jį aliejumi ir palikite dubenyje, uždengę maistine plėvele ir virtuviniu rankšluosčiu, šiltoje vietoje, kol jos tūris beveik padvigubės – apie 1 val.
  2. Per tą laiką pasiruoškite įdarą: Svogūnų įdarui dubenėlyje (atspariame karščiui) sumaišykite svogūnus, prieskonius ir druską, tada mažoje keptuvėje ar puode įkaitinkite šaukštą aliejaus ir tuo karštu aliejumi užpilkite mišinį. Išmaišykite ir padėkite į šalį, kol prireiks. Kalendrų įdarui: mažame dubenėlyje sumaišykite visus išvardintus ingfredientus ir atidėkite į šalį kol prireiks
  3. Ant truputį milrais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą į stačiakampį apie 20x30cm. Visą tešlos paviršių teptuku ištepkite pasirinktu įdaru*. Vieną ilgesnę tešlos kraštinę užlenkite įdaru į vidų apie trečdaliu, tada kitą tešlos kraštinę užlenkite uždėdami ant pirmosios, tokiu būdu gausite pailgą apie 6-7cm pločio juostą. Šią juostą supjaustykite į 12 juostelių.
  4. Imkite dvi tešlos juosteles ir uždėkite vieną ant kitos. Mediniu aliejumi pateptu pagaliuku (čiopstiku) paspauskite per patį šios tešlos juostelės centrą, išilgai ilgosios juostelės kraštinės. Spauskite iki tol, kol pajusite darbastalį, o įdaro dalis užsieries į viršų. Patempkite pirštais už abiejų tešlos juostelės kraštų, keliais cm pailgindami tešlos juostelę. Tada „padžiaukite” tešlos juostelę ant pagaliuko, įspaustąja puse į viršų, ir suėmę pirštais už tešlos juostelės galų, stipriai juos suspauskite, sulipdykite. Paskukite pagaliuką, nepaleisdami suklijuotų tešlos galiukų, o tada visą bandelę padėję ant darbastalio vėl stipriai nuspauskite pagaliuką žemyn, kol pajausite darbastalį (žiūrėkite video).
  5. Bandeles sudėkite į bambukinį garų puodą, išklotą pergamentiniu popieriumi, palikdami tarpus, indą uždenkite ir įstatykite virš puodo (ar wok’o) su trupučiu vandens. Užvirinkite vandenį ir palikite bandeles garuose virti 10 minučių. Patiekite šiltas.
Pastabos

*Nors šiame recepte aš pateikiau du įdarų variantus, įdaro kiekis skirtas 6 bandelėms, tad gamindami pasirinkite tik vieną. Arba padvigubinkite bandelių tešlos kiekį ir išmėginkite abu.