Tai kultinis greitai apkeptų (stir fry) kiniškų daržovių garnyras, tinkantis praktiškai su bet kokiu kinišku pagrindiniu patiekalu. Svarbiausia visus ingredientus turėti pasiruošus, susipjausčius, nes pats paruošimas užtruks vos 5 minutes, ir iškart galės keliaut ant stalo. Daržovės turi išlikti traškios ir nepakeitę spalvos
Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 5 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 2 šaukštai aliejaus
- 300 g šparaginių pupelių (gali būti šaldytos), supjaustytos į maždaug 4cm dydžio gabaliukus
- 1 morka (didelė), supjaustyta šiaudeliais
- 2 skiltelės česnako susmulkintos
- 2 cm imbiero šaknies susmulkintos
- 3 svogūno laiškai susmulkinti
- 1 šaukštas čili pastos (arba pagal skonį) - tiks sambal oelek arba kitokia
- 1 šaukštas sojų padažo
- 1 šaukštelis cukraus
Ingredientai
|
|
Procesas
- Vieną šaukštą aliejaus įkaitinkite wok'e arba didesnėje keptuvėje. Sudėkite pupeles (jei šaldytos - neatšildykite) ir morkas, ir apkepinkite maišydami apie 3-4 minutes, kol šiek tiek ims ruduoti krašteliuose.
- Pastumkite daržoves į šalį, įpilkite dar šaukštą aliejaus ir jame apkepinkite keletą sekundžių imbierą su česnakais ir svogūno laiškais - tik kol paskleis aromatą. Sudėkite čili pastą, sojų padažą ir cukrų, ir sumaišę pakepinkite 30s, tada viską sumaišykite ir iškart patiekite.
Pastabos
Recepto šaltinis - Jennifer Joyce, My Street Food Kitchen