Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Stir fry
- 6 krevetės (nuluptos)
- 2 vištienos blauzdelės (be kaulo, be odos, supjaustytos mažais gabalėliais)
- ½ stiklinės aliejaus
- 4 svogūno laiškai (supjaustyti 5cm ilgio gabalėliais)
- ½ morkos (perpjautos pusiau ir supjaustytos plonomis riekelėmis)
- 1 stiklinė snieginių žirnelių ankščių (snow peas)
- 5 imbiero skiltelės (plonos)
Marinatui
- 1 kiaušinio baltymas
- 1 šaukštelis krakmolo
- ¼ šaukštelio druskos
- 2 šaukšteliai Shaoxing vyno (pakeiskite japoniška sake)
Padažui
- 1 šaukštas Shaoxing vyno (pakeiskite japoniška sake)
- ½ stiklinės vištienos sultinio (arba vandens)
- ¼ šaukštelio druskos
- ½ šaukštelio cukraus
- ½ šauktelio krakmolo
Ingredientai
Stir fry
Marinatui
Padažui
|
|
Procesas
- Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus dubenėlyje. Krevetes aštriu peiliu įpjaukite išilgai nugarinės dalies, pašalinkite žarną, o pačią krevetę išskleiskite prispausdami prie pjaustymo lentos paviršiaus, kad ji visiškai atsivertų tarsi knyga. Sudėkite krevetes ir vištieną į dubenėlį su marinatu. Palikite pastovėti apie 15 min.
- Užvirinkite 2 stiklines vandens dieliame wok'e ir įpilkite apie 1 šaukštą aliejaus. Suberkite svogūnus ir morkas ir virkite 2 minutes. Tada suberkite sniegines ankštis ir dar pavirkite minutę. Išgriebkite visas daržoves iš wok'o ir atidėkite į šalį. Vandenį išpilkite, wok'ą grąžinkite ant ugnies ir palaukite, kol jis visiškai išdžius.
- Supilkite likusį aliejų, suberkite imbierius ir sudėkite marinuotas krevetes ir vištieną, apkepinkite apie 3-4 minutes (gali prireikti kepinti dalimis, kad neperkrautumėt wok'o). Išimkite iš wok'o ir atidėkite į šalį, o riebalus iš jo išpilkite.
- Sumaišykite visus padažo ingredientus ir supilkite į karštą wok'ą, užvirinkite. Sudėkite atgal vištieną su krevetėm bei daržoves, pakaitinkite kol padažas sutirštės, ir patiekite iškart.
Pastabos