Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 225 g vištienos blauzdelių mėsos (arba krūtinėlių)
- ⅓ žaliosios paprikos
- ⅓ raudonosios paprikos
- 3 šaukštai aliejaus
- 3 skiltelės česnako susmulkintos
- 1 šaukštas imbiero šaknies susmulkintos
- 3 šaukštai fermentuotų juodųjų pupelių padažo (ieškokite Assorti ar Azijos produktų skyriuose supermarketuose)
- 1 šaukštelis Čili dribsnių arba pagal skonį
- 2 šaukštai svogūno laiškų supjaustytų smulkiai
- 1 šaukštelis skrudintų sezamų aliejaus
Marinatui
- 1 šaukšas mirin
- ¼ šaukštelio druskos
- 1 ½ šaukštelio krakmolo
- 1 šaukštelis sojų padžo light
- 1 šaukštelis sojų padažo dark
Ingredientai
Marinatui
|
|
Procesas
- Supjaustykite vištieną 1-2cm dydžio gabalėliais ir sudėkite į nedidelį dubenėlį. Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite ir supilkite ant vištienos. Sumaišykite ir palikite pasimarinuoti bent pusvalandį (galite palikti pernakt šaldytuve).
- Žalias ir raudonas paprikas supjaustykite gabalėliais, panašaus dydžio į tuos, kokiais pjaustėte vištieną.
- Ant didelės kaitros įkaitinkite wok keptuvę. Įpilkite 1 šaukštą aliejaus, sudėkite paprikas ir kepinkite maišydami, tik kol paprikos šiek tiek apskrus, sušils, bet išliks traškios. Išimkite ir atidėkite į šalį.
- Supilkite į wok'ą likusius 2 šaukštus aliejaus, pateliuskuokite, kad pasidengtų keptuvės kraštai, tada sudėkite vištieną kartu su marinatu, ir kepinkite visąlaik maišydami (stir-fry). Kai vištienos gabalėiai atsiskirs ir ims pamažu baltėti, suberkite česnakus ir imbierus, ir toliau kelias akimirkas pakepinkite maišydami. Supilkite fermentuotų juodųjų pupelių padažą, pabarstykite čili dribsniais, suberkite atgal į keptuvę apkepintas paprikas. Kepinkite viską maišydami tik kol vištiena bus iškepusi. Pabarstykite supjaustytais svogūno laiškais, pašlakstykite sezamų aliejumi ir nukelkite nuo ugnies. Jwei trūksta dar pabarstykite druska. Patiekite su virtais ryžiais.
Deimante, mėsą pjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Jei esate buvusi kinų restorane, matėte kokio dydžio gabalėliais visuomet mėsa pjaustoma – kad būtų patogu pagaliukais paimti ir valgyti, nereiktų pjaustyt ar kitaip smulkinti. Kaip jūs supjaustysite, taip bus gerai, verčiau mažesniais gabalėliais, nei pernelyg dideliais.
Netikslumą ištaisiau recepte (ačiū, kad pastebėjote), recepte naudojama fermentuotų juodųjų pupelių (ne pipirų) pasta.
Sveiki,
Gaminu si pariejala ir susidyriau su neaiskumais 🙂
Jei tai slauneles kaip jas supjaustyti pries marinuojant? Kaip krutinele?
Hermentuotas padazas yra pupeliu ar pipiru? Nes prie ingriedientu yra pupeliu, o recepte pipiru