Kiniška garuose virta lašiša su imbierais ir svogūnų laiškais
Saikingai egzotiškas patiekalas, kurį pasigaminsite per 20 minučių!
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas
15min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas
15min
Ingredientai
Papuošimui
Procesas
  1. Paruoškite steamer’į kaip aprašyta straipsnyje, arba pripilkite wok’ą vandens maždaug iki pusės, ir vandenį užvirinkite. Ant lėkštės (turi būti atspari karščiui ir tilpti į jūsų steamer’į! Na ir kad jame tilptų lašišos filė:)) dugno išdėliokite svogūno griežinėlius, ant jų klokite lašišą odele į apačią. Svarbiausia, kad lašišos odelė nesiliestų su lėkšte, o gulėtų ant svogūnų.
  2. Mažame dubenėlyje sumaišykite imbierus, česnakus, sojų padažą, sezamų aliejų ir pipirus, ir šiuo mišiniu aptepkite visą lašišos filė. Ant viršaus užtieskite gabalėlį kepimo popieriaus, kad uždengus lašišą jai besitroškinant, kuo daugiau skonių susigertų į žuvį. Kai vanduo jūsų steameryje stipriai virs, įdėkite lėkštę su paruošta lašiša ir uždenkite steamer’į dangčiu. Palikite lašišą troškintis 10 minučių. Kol lašiša verda, mažame puode įkaitinkite šaukštą augalinio aliejaus iki labai karštos temperatūros (aliejus turi imti rūkti). Praėjus 10 minučių atidenkite steamer’io dangtį (atsargiai, kad nenusidegintumėte karštais garais), pabarstykite ant lašišos svogūno laiškus ir iškart ant laiškų užpilkite verdantį aliejų, kad svogūnai paskleistų savo aromatą. Uždenkite vėl dangtį ir palikite žuvį troškintis dar 5 minutes (visas žuvies virimo laikas priklausys nuo jūsų filė storio. Paprastai standartinio dydžio lašišos filė išsitroškins per 15 minučių, tačiau sumažinkite arba padidinkite laiką, jei jūsiškė lašiša plonesnė ar storesnė). Patiekite lašišą karštą su virtais ryžiais.
Pastabos

Šiam receptui aš naudojau dar ir fermentuotas juodąsias pupeles. Jos parduodamos specializuotose Azijos produktų parduotuvėse, dažniausiai konservuotos. Tokias pupeles pirmiausiai reikia apie 15 minučių palaikyti dubenyje šalto vandens, kad pasišalintų dalis druskos. Tada nupilti vandenį, kuriame mirko, perskalauti, nusausinti, ir uždėti ant žuvies kartu su svogūnų laiškais, prieš užpilant karštą aliejų.

Recepto šaltinis – Suzie Lee, Simply Chinese