Kiaušinių ir kalafiorų kotletai
Paprastas ir lengvas vasariškas patiekalas iš šviežių kalafiorų, kapotų virtų kiaušinių ir daug žalumynų
Porcijos Pasiruošimas
4asm 20min
Laikas
20min
Porcijos Pasiruošimas
4asm 20min
Laikas
20min
Ingredientai
Procesas
  1. Kalafiorą supjaustykite gabaliukais ir išvirkite pasūdytame vandenyje, kol taps minkštas. Nupilkite vandenį, gerai nusausinkite, pilnai atvėsinkite. Blenderiu susmulkinkite kalafiorą iki trupinėlių (nepersistenkite, nereikia, kad būtų košė)
  2. Kiaušinius susmulkinkite (galite blenderiu iki trupinėlių, galite šakute), suberkite į dubenį. Ten pat sudėkite susmulkintus kalafiorus. Įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite džiūvėsius, krapus ir svogūno laiškus, įberkite druskos, pipirų, ir sumaišykite.
  3. Vienoje gilesnėje lėkštelėje suplakite kiaušinį, kitoje – įberkite džiūvėsių. Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Šlapiomis rankomis formuokite norimo dydžio kotletukus, pavilgykite juos į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsiuose, ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite šiltus arba kambario temperatūros.
Pastabos

Recepto šaltinis – Kwestia Smaku