
Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 1 kalafioras mažas, apie 300g
- 5 kiaušiniai kietai virti
- 2 kiaušiniai (vienas - masei, kitas - panertuotei)
- 3 šaukštai džiūvėsių plius dar šiek tiek paneruotei (galite keisti avinžirinių miltais, jei norite versijos be glitimo)
- 2 šaukštai krapų susmulkintų
- 2 šaukštai svogūno laiškų susmulkintų
- druskos
- pipirų
- aliejaus kepimui
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Kalafiorą supjaustykite gabaliukais ir išvirkite pasūdytame vandenyje, kol taps minkštas. Nupilkite vandenį, gerai nusausinkite, pilnai atvėsinkite. Blenderiu susmulkinkite kalafiorą iki trupinėlių (nepersistenkite, nereikia, kad būtų košė)
- Kiaušinius susmulkinkite (galite blenderiu iki trupinėlių, galite šakute), suberkite į dubenį. Ten pat sudėkite susmulkintus kalafiorus. Įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite džiūvėsius, krapus ir svogūno laiškus, įberkite druskos, pipirų, ir sumaišykite.
- Vienoje gilesnėje lėkštelėje suplakite kiaušinį, kitoje - įberkite džiūvėsių. Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Šlapiomis rankomis formuokite norimo dydžio kotletukus, pavilgykite juos į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsiuose, ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite šiltus arba kambario temperatūros.
Pastabos
Recepto šaltinis - Kwestia Smaku.