Keptuvėje ketpa plekšnė miso ir sviesto padaže su marinuotais agurkais
Tai receptas, kurį nužiūrėjau vienoje Australijos TV laidoje. Keptuvėje kepta plekšnė patiekiama su deginto sviesto ir miso padaže apkepintais svogūnais ir marinuotais agurkais.
Porcijos Pasiruošimas
2porc 10min
Laikas
15min
Porcijos Pasiruošimas
2porc 10min
Laikas
15min
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite keptuvėje apie 2-3 šaukštus sviesto (greičiausiai prireiks dviejų keptuvių, kad iškeptumėte abi plekšnes kartu, nes į vieną keptuvę kažin ar sutilps. Arba, kepkite vieną, paskui kitą, tačiau tą pirmąją liškeptą aikykite pašildytoje orkaitėje 60C temperatrūroje, kad neatšaltų). Dėkite į keptuvę nuplautą ir nusausintą plekšnę (nesūdytą!) tamsia puse į apačią, ir kepkite apie 4-5 minutes, kil gražiai apksrus. Tada apverskite kita puse, ir kepkite tiek pat kitą pusę. Iškepus išimkite plekšnę iš keptuvės ir įdėję į lėkštę laikykite šiltai.
  2. Kai plekšnė iškeps, į tą pačią keptuvę sudėkite likusį sviestą ir pakaitinkite, kol jis ištirps, tada sudėkite miso pastą ir sumaišykite. Suberkite šalotinius svogūnus ir česnakus ir kepinkite maišydami, tik kol svogūnai suminkštės. Galiausia suberkite marinuotus agurkus ir pamaišę pakepinkite tik tol, kol agurkai sušils. Pagardinkite grūstais juodaisiais pipirais. Kuo daugiau dėsite sviesto, tuo padažas bus sotesnis, ir skystesnis!
  3. Gautu padažu (kuris bus su gabaliukais:)) palaistykite plekšnes ir patiekite iškart. Valgant sūrus padažas subalansus nesūdytos žuvies skonį.
Pastabos

*parašiau čia originaliame recepte naudotą kiekį. Tačiau aš naudojau perpus mažiau, tad mano padažas nebuvo skystas, veikiau „miso pabarstai”:) jei norite stipresnio patiekalo, dėkite pilną kiekį sviesto, patiekite žuvį su padažu su bulvių koše arba šviežia balta duona, kad būtų kuo padažą sudažyti!