Keptų pomidorų ir mocarelos salotos
Klasikinis itališkas užkandis – kitaip: su keptais pomidorais, pagardintas česnakais, imbierais ir čili, su Artimųjų Rytų skoniais ir poskoniais.
Porcijos
4asm
Porcijos
4asm
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę grilio režimu, pačia aukščiausia temperatūra, kokią leidžia jūsų orkaitė. Didelę kepimo skardą (gali prireikti ir dviejų) išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Į mažą puodą supilkite aliejų ir užkaiskite. Suberkite čili, česnakus, imbierus ir skrudinkite viską ant vidutinės ugnies apie 5-8 min, vis pamaišydami, kol česnakas paruduos ir visi prieskoniai paskleis aromatą. Išgriebkite visas apskrudusias daržoves kiaurasamčiu ir atidėkite į šalį (neišmeskite!).
  3. Į paruoštą kepimo skardą sudėliokite pomidorų riekeles vieną šalia kitos (tik ne vieną ant kitos!), pabarstykite 1,5 šaukštelio druskos, daug pipirų (jei pomidorai nėra pačiame sezone ir nėra labai saldūs, galite pabarstyti ir pora šaukštelių cukraus). Pašaukite skardą į orkaitę kuo arčiau grilio elemento ir kepkite apie 10-12 min, kol pomidorai pradės tamsėti. Ištraukite iš orkaitės, pašlakstykite aliejumi, kurį pasigaminote, pabarstykite atidėtomis skrudintomis daržovėmis ir palikite pastovėti bent 10 minučių, kad atvėstų ir kad skoniai susimarinuotų (galite laikyti ir ilgiau, kol prireiks patiekti)
  4. Sudėkite keptus pomidorus į didelę lėkštę, kad šiek tiek užliptų vienas ant kito, sudėkite suplėšytą (arba supjaustytą) mocarelą. Viską pabarstykite skrudintomis garstyčių sėklomis, pašlakstykite skardoje likusiu skysčiu ir pabarstykite mėtų lapais.
Pastabos

Receptas (mano šiek tiek adaptuotas) – iš Ottolenghi „Simple”