Print Recipe
Keptų burokėlių ir plaktos fetos užkandis
Lengvai pagaminamas vasariškas užkandis, puikus sūraus, saldaus ir rūgštaus skonio balansas
Balsamic beetroot and whipped feta starter
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis burokėliai
Pasiruošimas 5 min
Laikas 30 min
Porcijos
Ingredientai
Patiekti
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis burokėliai
Pasiruošimas 5 min
Laikas 30 min
Porcijos
Ingredientai
Patiekti
Balsamic beetroot and whipped feta starter
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Į skardą sudėkite supjaustytus burokėlius ir svogūnus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir balzamiko actu, pabarstykite džiovintais raudonėliais, druska ir pipirais, pamaišykite, kad šiuo skysčiu pasidentų burokėliai ir svogūnai. Kepkite apie 30 min., arba kol gražiai apskrus ir burokėliai taps minkšti
  2. Kol burokėliai kepa elektriniu plaktuvu suplakite fetą, jogurtą ir citrinos sultis. Konsistencija turėtų būti panaši į grietinės. Įmaišykite sutarkuotą česnako skiltelę (druskos nedėkite, sūrumo pakaks iš fetos).
  3. Gilesnės lėkštės dugną ištepkite plaktos fetos padažu, ant jos dėkite apkepintus burokėlius su svogūnais. Viską pašlakstykite skystu medumi, pabarstykite žalumynais ir patiekite su šviežia balta duona (ar kitais priedais)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *