Keptų baklažanų sriuba
Aromatinga tiršta keptų baklažanų sriuba – kai užklumpa gausus daržovių derlius:)
Porcijos
4porc
Porcijos
4porc
Ingredientai
Patiekimui (visko arba pasirinktinai)
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Nedidelę kepimo skardą išklokite aliuminio folija. Baklažanus perpjaukite pusiau, perpjautą pusę pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite kuminu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30-40 min., arba kol baklažanai bus visiškai minkšti ir viršuje apskrudę. Ištraukite iš orkaitės ir pravėsus išskobkite baklažanų minkštimą.
  2. Puode sresniu dugnu įkaitinkite šlakelį aliejaus ir jame gerai apkepinkite svogūnus kartu su salierais. Kai daržovės suminkštės, suberkite česnakus ir dar minutę pakepinkite. Tada sudėkite supjaustytus pomidorus, sudėkite išskobtą baklažano minkštimą, sumeskite petražoles, įberkite druskos, pipirų, čili pagal skonį, įpilkite sultinio (arba vandens) tiek, kad vos vos uždengtų daržoves, ir virkite apie 20-25 minutes, arba kol visos daržovės pilnai išvirs. Įmerkiamu blenderiu sutrinkite sriubą, paragaukite ar netrūksta druskos, aitrumo. rūgšties.
  3. Patiekite kaip mėgstate – su fetos sūriu, su kalendromis, su jogurtu, jei turite pabarstykite granatų sėklomis, galite patiekti su paskrudintais baltos duonos krutonais….
Pastabos

Baklažanus šiai sriubgai galite kepti ir grilyje – taip jie įgaus dar ir dūmo skonio. Jei kepsite grilyje, baklažanų neperpjaukite, tik subadykite šakute ir patepkite aliejumi. Kepkite ant grotelių kol vietomis suanglės odelė (ją visvien nulupsite, tai nesibaiminkite). Tuo tarpu kumino įberkite jau verdant sriubą.