Keptos salotos: moliūgai, traškūs avinžirniai, čioriso ir feta
Nuostabus derinys – kramelizuoti moliūgai su traškiais avinžirniais, aštria čioriso dešra, su feta ir „išmasažuotomis” kale salotomis
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas
45min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas
45min
Ingredientai
Karštoms salotoms:
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Didelę skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Marinatui skirtus ingredientus sumaišykite nedideliame indelyje
  2. Sudėkite moliūgus ir avinžirnius bei šalavijus į skardą. Viską pašlakstykite puse kiekio marinato, apvoliokite moliūgus ir avinžirnius, kad viskas pasidengtų šiuo skysčiu. Kepkite 30 minučių.
  3. Ištraukite iš orkaitės ir sudėkite čioriso dešreles ir kepkite dar 15 minučių, arba kol moliūgai karamelizuosis, o dešrelės apskrus.
  4. Į likusį marinatą įpilkite sherry actą ir sumaišykite. Šį marinatą supilkite ant smulkiai supjaustytų kale lapų, ir rankomis gerai „išmasažuokite”, kol kale labai suminkštės (1-2 minutes).
  5. Patiekite šias salotas karštas, su feta sūriu, pašlaksčius citrinos sultimis ir pabarstę petražolėmis.
Pastabos

Recepto šaltinis – Donna Hay, One Pot Perfect