
Pasiruošimas | 5 min |
Laikas | 60 min |
Pasyvus laikas | 12 val |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1 kg morkų (jei turit, rinkitės įvairių spalvų), didelių
- 80 ml Alyvuogių aliejaus
- 35 g džiūvėsėlių
- 1 česnako skiltelė (sutraiškyta)
- 400 g Labneh (skaitykite tekste, kaip pasigaminti), šiam kiekiui prireiks 500g jogurto
- šviežių krapų (patiekti)
Padažas
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai medaus
- 2 šaukštai obuolių acto
- 2 šaukšteliai gochugaru (korėjietiškų čili dribsnių), arba paprastų čili dribsnių pagal skonį
Ingredientai
Padažas
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C (su apipūtimo funkcija). Sudėkite morkas į skardą, pašlakstykite 2 šaukštais aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais, sumaišykite ir pašaukite kepti. Kepkite kol gerai apskrus ir visiškai suminkštės (40-60 min).
- Kol morkos kepa, pasigaminkite džiūvėsių pabarstus. Į nedidelę keptuvę įpilkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite džiūvėsius ir česnaką, kepinkite, kol paskrus. Atidėkite į šalį, kad visiškai atvėstų. Sumaišykite visus padažo ingredientus, pagardinkite druska, atidėkite į šalį.
- Prieš patiekiant lėkštės dugną ištepkite labne, ant jo sudėliokite per pusę išilgai perpjautas morkas, pašlakstykite padažu ir pabarstykite džiūvėsiais, papuoškite krapais.
Pastabos