Keptos bulvės pagal Ottolenghi: su jogurto padažu ir rūkytais riešutais
Kaip tokį paprastą ingredientą kaip bulvės pagaminti ir patiekti karališkai.
Porcijos Pasiruošimas
4porc 15min
Laikas
60min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 15min
Laikas
60min
Ingredientai
Bulvėms
Marinuotiems koteliams
Rūkytiems sūriems riešutams
Jogurtiniam tachini padažui
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Didelę skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Supjaustytas bulves pabarstykite ryžių miltais, druska, pašlakstykite aliejumi, viską ranka sumaišykite, kad bulvės pasidengtų vienodai, ir paskleiskite į skardą vienu sluoksniu. Skardą uždenkite aliuminio folija ir pašaukite kepti 15 min.
  2. Kol bulvės kepa, pasigaminkite trumpai marinuotus kalendrų kotelius – sumaišykite viską nedideliame dubenėlyje ir atidėkite į šalį kol prireiks. Pasigaminkite jogurto ir tachini pagardą – sumaišykite visus ingredientus ir atidėkite į šalį.
  3. Praėjus 15 minučių padidinkite orkaitės temperatūrą iki 220C, nuimkite foliją ir kepkite bulves toliau 15 min. Bulves pamaišykite, jei reikia, apsukite skardą kita puse, kad tolygiau keptų ir kepkite dar apie 20-25 minutes, arba kol bulvės taps traškios ir gražiai apskrudę.
  4. Kol bulvės kepa, pasigaminkite riešutus: mažoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite riešutus ir kepinkite maišydami apie 1-2 minutes, kol riešutai pradės ruduoti. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite cukrų, sezamus bei likusius prieskonius ir druską. Sudėkite riešutus į dubenėlį ir atidėkiete į šalį.
  5. Patiekite bulves didelėje lėkštėje, pašlakstę jogurto padažu, marinuotais koteliais (kartu su visu marinatu) ir pabarstę riešutais.
Pastabos
Recepto autorius – Yotam Ottolenghi.