Greitas ir ekonomiškas patiekalas iš to, kas dažnu atveju keliauja į šiukšliadėžę arba to, ką galima nusipirkti labai pigiai:) Receptas iš akies, tad ingredientų kiekiai labai apytikriai. Prieskonius dėkite tokius, kokius mėgstate - nuo Artimųjų Rytų iki indiškų karių, tiks VISKAS ką mėgstat ar turit
Pasiruošimas | 5 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1,5 kg žuvų sparnelių
- 1 šaukštas malto kumino
- 1 šaukštas saldžiosios paprikos
- 1 šaukštas sumak'o* (nedėkit, jei neturit, pakeiskit pvz. žiupsniu rūkytos paprikos)
- 1 šaukštelis pankolių sėklų
- 1 šaukštelis čili pipirų dribsnių
- druskos
- 2 citrinos (sultys ir žievelė)
- Alyvuogių aliejaus
- kapotų žalumynų patiekti
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C.
- Žuvų sparnelius nuplaukit, nusausinkit. Jei norit, nukarpykit pelekus. Dubenėlyje sumaišykite visus prieskonius, kuriuos naudosite ir druską (prieskonius galite pakeisti savo nuožiūra, bet stenkitės, kad mišinys būtų stiprus ir aromatingas ir truputį su čili). Pabarstykite šiuo mišiniu sparnelius ir gerai išvoliokite (rankomis geriausia). Suberkite nutarkuotą 1 citrinos žievelę, įspauskite 1 citrinos sultis, įpilkite aliejaus (negailėkite!) ir vėl viską rankomis gerai sumaišykite. Atidėkite į šalį, kol įkais orkaitė.
- Kepimo skardą, kurioje tilptų visi sparneliai vienu sluoksniu, pašaukite į orkaitę (tuščią) ir leiskite jai įkaisti (apie 3-5 min.). Išimkite iš orkaitės, įpilkite šlaką aliejaus ir sudėliokite visus sparnelius oda į viršų. Dėkite skardą į orkaitę kuo arčiau kaitinimo elemento ir palikite kepti apie 15-20 min (priklausomai nuo to, kokio dydžio sparneliai)
- Išimkite sparnelius iš orkaitės, sudėkite į serviravimo lėkštę, pabarstykite kitos citrinos nutarkuota žievele, pabarstykite druskos dribsniais, pašlakstykite citrinų sultimis, pašlakstykite alyvuogių aliejumi (arba Agrumato, jei turite) pabarstykite žalumynais ir patiekite.