Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 1 val |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 300 g Basmati ryžių
- 3 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 2 svogūnai (dideli), supjaustyti
- 4 česnako skiltelės susmulkintos
- 1 šaukštas kumino
- 1 apelsino sultys ir nutarkuota žievelė
- 850 ml vištienos sultinio (vegetariškai versijai naudokite daržovių sultinį)
- druskos, pipirų
- 100 g žaliųjų alyvuogių (be kauliukų)
- krapų (patiekimui)
- fetos sūrio (patiekimui, jei pageidaujat)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Ryžius gerai nuplaukite ir nuvarvinkite.
- 30cm skersmens keptuvėje, kuri tinkama kepti orkaitėje, įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepinkite svogūnus ant vidutinės ugnies, kol jie suminkštės. Sudėkite česnakus, suberkite kuminą ir dar porą minučių pakepinkite. Sudėkite nusausintus ryžius, supilkite apelsino sultis, supilkite verdantį sultinį, įberkite druskos ir pipirų, užvirkite, tada perkelkite keptuvę į orkaitę.
- Kepkite 1 valandą. Per tiek laiko ryžiai tikrai sugers visą sultinį, o viršuje pasidarys traški plutelė. Likus kepti 10 minučių išimkite iš orkaitės, suberkite alyvuoges, pakedenkite ryžius ir vėl pašaukite atgal į orkaitę. Išėmę pabarstykite nutarkuota apelsinų žievele, krapais ir, jei norite, fetos sūriu.
Pastabos
Recepto šaltinis - Dana Henry "From The Oven To The Table"