Kepti baklažanai su kariu paskanintu jogurtu
Šis užkandis gražiai prezentuojasi didelėje lėkštėje, bet taip pat tinka patiekti individualiose lėkštelėse. Visus reikalingus ingredientus galima pasiruošti iš anksto, laikyti atskirai šaldytuve, o prieš patiekiant palaukti, kol viskas pasieks kambario temperatūrą.
Porcijos Pasiruošimas
4asm 10min
Laikas
55min
Porcijos Pasiruošimas
4asm 10min
Laikas
55min
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Supjaustykite baklažanus maždaug 2cm storumo riekelėmis (jei norite, dėl grožio galite prieš pjaustant daržovių skutikliu padaryti išilgai juostas, nuskusdami plonai baklažano odelę, padarydami tamsius/šviesius dryžius). Šias baklažano riekeles sudėkite į didelį dubenį, pašlakstykite 70ml aliejaus ir pabarstykite 1/2 šaukštelio druskos bei gausiai juodųjų pipirų. Išdėliokite riekeles skardoje, išklotoje pergamentiniu popieriumi ir skrudinkite orkaitėje 45 min, kol gerai patamsės ir suminkštės. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
  2. Mažame dubenėlyje sumaišykite jogurtą su 1 šaukšteliu curry prieskonių, ciberžole, laimo sultimis ir geru žiupsniu druskos bei pipirų. Laikykite padažą šaldytuve, kol prireiks.
  3. Likusius 2 šaukštus aliejaus įkaitinkit keptuvėje ir ant vidutinio karščio maišydami kepinkite svogūnus, kol jie karamelizuosis, suminkštės, apskrus (apie 8 min). Tada įberkite likusį šaukštelį curry, sudėkite migdolų plokšteles, įberkite žiupsnį druskos, ir apkepinkite dar 2 minutes, arba kol migdolai truputį patamsės ir taps traškūs.
  4. Patiekiant sudėliokite baklažano riekeles lėkštėje (arba individualiose lėkštelėse), ant viršaus uždėkite jogurto padažo ir pakepintų svogūnų su migdolais, pabarstykite paskriudintais kuminais ir kalendromis bei granatų sėklomis ir laio žievelėmis. Patiekite iškart.
Pastabos

Recepto šaltinis – Ottolenghi „Simple”