Keptas viščiukas su jogurtu ir ghee
Nuostabus vieno puodo patiekalas, plilnas skonių ir prieskonių. Jam reikės vištienos su kaulu ir odele – gali būti blauzdelės, šlaunelės ar ketvirčiai.
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas Pasyvus laikas
45min 30min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas Pasyvus laikas
45min 30min
Ingredientai
Procesas
  1. Vištieną gerai pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Dubenėlyje sumaišykite jogurtą su tarkuota imbiero šaknimi ir česnakais ir šiuo mišiniu gerai ištepkite kiekvieną vištienos gabalėlį, kad visas paviršius pasidengtų marinatu. Palikite uždengtame inde marinuotis 30 minučių arba palikite marinuotis šaldytuve ne ilgiau nei 10 valandų. Jei marinuojate šaldytuve, išimite vištieną ir leiskite pasiekti kambario temperatūrą likus 30 minučių iki gaminimo.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Kepimo skardą, kurioje tilps visi viščiuko gabaliukai (ne pernelyg suspausti, bet ir ne plačiai išdėlioti) išklokite kepimo popieriumi. Ant dugno išbarstykite svogūno griežinėlius. Ant svogūnų sudėkite vištieną su visu marinatu, odele į viršų. Viskas turi būti vienu sluoksniu. Pabarstykite trupučiu druskos ir pipirų. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite pusę kiekio ghee ir šiuo labai karštu skysčiu pašlakstykite visus vištienos gabaliukus. Keptuvės neplaukite. Pašaukite kepti ir kepkite apie 45 minutes, arba kol mėsa bus skani, odelės gražiai apskrudę.
  3. Kol vištiena kepa, išvirkite ryžius. Likus vištienai kepti apie 15 minučių, toje pat keptuvėje, kurioje kaitnot ghee, sudėkite likusį jo kiekį ir užkaiskite. Kai sviestas bus karštas, sudėkite čili pipirus (perpjauta pusia į apačią) ir suberkite garstyčių sėklas. Kai sėklos ims spragsėti, sudėkite curry leapelius, pakaitinkite kol jie taps traškūs, tada sumažinkite kaitrą ir suberkite kuminus, įdėkite cinamono lazdelę ir suberkite ciberžoles. Pakaitinkite apie 30-60 sekundžių ir išjunkite. Keptuvę su šiuo mišiniu uždenkite dangčiu ir palikite, kad ghee prisigertų prieskoniais, apie 15-20 minučių.
  4. Išimkite skardą su viščiuku iš orkaitės ir lengvai uždengę folijos lakštu palikite, kad mėsa įgautų daugiau sultingumo, pailsėtų. Po maždaug 10 minučių nuimkite foliją ir pašlakstykite viską ghee mišiniu su prieskoniais ir čili pipirais (Žali čili pipirai parastai būna labai neaitrūs, tačiau įsitikinkite, jog taip ir yra prieš dedami į patiekalą, ypač jei nemėgstate aštriai).
  5. Patiekite su virtais basmati ryžiais, jogurtu ir šviežiom kalendrom (jei turit). Kai suvalgysite vištieną, jei liks skardoje padažo (ghee su prieskoniais, mėsos sulčių) jo neišpilkite, sumaišykite su virtais ryžiais – bus rytojaus dieną puikus greitas užkandis.
Pastabos
Receptas – D. Alvarez, Recipes for a lifetime of Beautiful Cooking