Print Recipe
Keptas pudingas su laimais ir pasiflorais
Australijoje populiarus desertas, kurį itin paprasta pagaminti. Jei neturite šviežių pasiflorų, puikiai tiks šaldyta pasiflorų tyrė. Patiks visiems tiems, kurie mėgsta lengvus desertus su rūgštele.
Course Desertai
Virtuvė Britų
Raktažodis kiaušiniai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 45 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Desertai
Virtuvė Britų
Raktažodis kiaušiniai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 45 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Sviestu patepkite 2 litrų talpos karščiui atsparų indą arba individualius indelius, kuriuose desertą galėsite kepti.
  2. Virtuviniu kombainu išsukite sviestą su cukrumi iki vientisos balkšvos purios masės. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Sudėkite į šią sviesto masę kiaušinių trynius. Vėl išsukite.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Besisukant kombaino maišymo įrankiui pakaitomis berkite miltus, kokosus ir pilkite pieną, tik kol visi ingredientai susijungs. Pabaigoje supilkite laimų sultis ir žievelę ir sumaišykite.
  4. Jei naudosite pasiflorus, perpjaukite juos per pusę (tik labai atsargiai, naudodami dantytą peilį ir saugodamiesi, kad pjaunant peilis nenuslįstų ir nesusižeistumėt pirštų), šaukšteliu iškrapštykite minkštimą. Įmaišykite į pudingo masę*. Jei naudojate šaldytą pasiflorų masę, supilkite ją į pudingo mišinį ir išmaišykite.
  5. Kiaušinių baltymus išplakite iki purumo. Kelis šaukštus baltymų sudėkite į pudingo masę ir atsargiai išmaišykite, taip masę kiek paskystindami. Sudėkite likusius baltymus ir labai atsargiai viską sumaišykite šaukštu, neleisdami baltymams prarasti oro, įgauto juos plakant.
  6. Taip paruoštą pudingo masę sukrėskite į paruoštą kepimo indą (arba individualius indelius), įdėkite indą su pudingu į didesnę skardelę, ir į tą skardelę įpilkite verdančio vandens tiek, kad jis siektų maždaug pusę indo su pudingu aukščio. Kepkite pudingą apie 45 minutes. Išėmę iš orkaitės truputį atvėsinkite, tada pabarstykite cukraus pudra. Patiekite šiltą, galite šalia patiekti plaktos grietinėlės.
Pastabos

*juodos pasiflorų sėklos valgomis, tačiau jei manote, kad valgant jos erzins, galite pasiflorų sultis nukošti per sietelį, ir į pudingo masę įberti apie ⅔ sėklų, visas kitas išmeskite. Tačiau jei naudosite šviežius pasiflorus, patariu sėklų kažkiek palikti, kadangi jos suteiks tekstūros ir skonio. 

Recepto šaltinis - Diana Henry, From the Oven to the Table

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *