Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 800 g kalafioro galva (padalinta nedideliais žiedkočiais)
- 3 šaukšteliai harisos (arba mažiau, jei nemėgstate aštriai)
- Alyvuogių aliejaus
- druskos
- 250 g kuskuso
- 3 datulės (be kauliukų) (smulkiai supjaustytos)
- saujelė moliūgo sėklų (paskrudintų)
- šviežių kalendrų lapų (patiekti)
Padažui
- 1 citrinos sultys
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 2 šaukšteliai harisos (arba mažiau, jei nemėgstate aštriai)
- ¼ sūdytos citrinos (smulkiai supjaustytos)
Ingredientai
Padažui
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki maksimalios temperatūros (pas mane - 240C). Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Didesniame dubenyje sumaišykite harisą su maždaug 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Suberkite kalafiorus ir gerai sumaišykite, kad kiekvienas gagalėlis pasidengtų mišiniu. Jei matote, kad pernelyg sausa, pašalkstykite dar trupučiu aliejaus. Suberkite kalafiorus į kepimo skardą (vienu sluoksniu), pabarstykite trupučiu druskos ir pašaukite kepti. Kepkite apie 15-25 min., arba kol gražiai apskrus.
- Kol kalafiorai kepa, į dubenį suberkite kuskusą ir įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Sumaišykite. Užpilkite kuskusą karštu virintu vandeniu (maždaug kad vandens būtų apie 1,5cm virš kuskuso), uždenkite dubenį ir palikite pabrinkti (apie 15 min.). Šakute švelniai pakedenkite ir įmaišykite susmulkintas datules.
- Kol kuskusas brinksta, pasiduoškite padažą - sumaišykite visus ingredientus ir pagal skonį įberkite druskos.
- Sudėkite kuskusą į lėkštę, ant viršaus sudėkite kalafiorus, viską pašlakstykite padažu, pabarstykite pakepintomis moliūgų sėklomis ir šviežiomis kalendromis.
Pastabos