Print Recipe
Keptas kalafioras su kuskusu ir harisa
Greitas, nesudėtingas, aromatingas ir labai gardus vegetariškas patiekalas
Virtuvė Artimųjų Rytų
Raktažodis kalafioras
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Padažui
Virtuvė Artimųjų Rytų
Raktažodis kalafioras
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Padažui
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki maksimalios temperatūros (pas mane - 240C). Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Didesniame dubenyje sumaišykite harisą su maždaug 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Suberkite kalafiorus ir gerai sumaišykite, kad kiekvienas gagalėlis pasidengtų mišiniu. Jei matote, kad pernelyg sausa, pašalkstykite dar trupučiu aliejaus. Suberkite kalafiorus į kepimo skardą (vienu sluoksniu), pabarstykite trupučiu druskos ir pašaukite kepti. Kepkite apie 15-25 min., arba kol gražiai apskrus.
  2. Kol kalafiorai kepa, į dubenį suberkite kuskusą ir įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Sumaišykite. Užpilkite kuskusą karštu virintu vandeniu (maždaug kad vandens būtų apie 1,5cm virš kuskuso), uždenkite dubenį ir palikite pabrinkti (apie 15 min.). Šakute švelniai pakedenkite ir įmaišykite susmulkintas datules.
  3. Kol kuskusas brinksta, pasiduoškite padažą - sumaišykite visus ingredientus ir pagal skonį įberkite druskos.
  4. Sudėkite kuskusą į lėkštę, ant viršaus sudėkite kalafiorus, viską pašlakstykite padažu, pabarstykite pakepintomis moliūgų sėklomis ir šviežiomis kalendromis.
Pastabos

Recepto šaltinis - Australian Gourmet Traveler

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *