Kepta žuvis su mangų ir kalendrų padažu ir duonos paplotėliais
MaterChef Australia žvaigždės, garsenybės šefo Darren Robertson receptas, kurį jis TV projekte gamino per 30 minučių.
Porcijos Pasiruošimas
4porc 20min
Laikas
20min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 20min
Laikas
20min
Ingredientai
  • 1 visa žuvis(aš naudojau baramundi, bet tiks bet kokia jūrinė) apie 1,5kg
Prieskonių pastai
Mango čili padažui
Kopūstų salotoms
Duonos paplotėliams
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Žuvį nuplaukite ir nusausinkite, padarykite negilias įpjovas šonuose, pabarstykite gausiai druska.
  2. Virtuviniu smulkintuvu susmulkinkite visus ingredientus skirtus prieskonių pastai. 2 šaukštelius šios pastos pasilikite, o likusią sutepkite ant žuvies, taip pat patepdami į įpjovas ir į vidų. Palikite pasimarinuoti 15 min. Tada pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min, arba kol žuvis pilnai iškeps. Laikykite šiltai.
  3. Pasigaminkite duonos paplotėlių tešlą: iš visų išvardintų ingredientų užminkykite elastingą tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent 15 min pailsėti. Tada padalinkite tešlą į 12 vienodų gabalėlių, kiekvieną iškočiokite į nedidelį apvalų ploną paplotėlį ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, iškepus iškart pabarstykite druskos dribsniais. Laikykite šiltai.
  4. Pasgaminkite mango čili padažą: labai smulkiai supjaustykite mango, sumaišykite su likusiais ingredientais, pabaigoje dar įmaišykite ir susmulkintų kalendrų lapų. Atidėkite į šalį.
  5. Kopūstus labai plonai supjaustykite. Įmaišykite actą, cukrų, truputį druskos ir porą šaukštų mango čili padažo. Prieš patiekiant apibarstykite kalendrų lapais.
  6. Patiekite keptą žuvį su šiltais duonos paplotėliais ir kopūstų salotomis ir su mangų čili padažu.
Pastabos

Recepto šaltinis – MasterChef Australia