Kepta marinuota vištiena pagal Ottolenghi
Puikiausias marinatas, kuris iškepęs virsta gardžiu padažu.
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas Pasyvus laikas
60min 24val
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas Pasyvus laikas
60min 24val
Ingredientai
Marinatui
Procesas
  1. Visus marinatui skirtus ingredientus sudėkite į blenderį ir suplakite iki vientisos skystos masės. Sudėkite vištieną į indą (arba ziploc maišelį), supilkite marinatą ir palikite pasimarinuoti bent jau pernakt (galit ir ilgiau). Kartkartėmis vištieną pavartykite, kad marinatas geriau visur pasiskirstytų.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 185C (su vėjeliu). Sudėkite vištienos gabalėlius į nedidelę skardą (kad visi tilptų vienu sluoksniu) ir supilkite pusę marinato. Kepkite 30 minučių, kelis kartus kepant palaistydami išsiskyrusiomis sultimis iš skardos. Tada į skardą supilkite likusį marinatą ir kepkite toliau apie 25-30 min. Išjunkite orkaitę, šiek tiek praverikite dureles ir palikite vištieną dar pastovėti karštoje orkaitėje apie 15 minučių. Patiekite vištieną pabarstę kalendrų lapeliais, su skardoje esančiu skysčiu kaip padažu, su virtais ryžiais, garuose troškintomis daržovėmis ar kitais mėgstamais garnyrais.
Pastabos
Recepto šaltinis – Ottolenghi „COMFORT”