Print Recipe
Kepta marinuota vištiena pagal Ottolenghi
Puikiausias marinatas, kuris iškepęs virsta gardžiu padažu.
Marinuotos keptos vištienos šlaunelės
Pasiruošimas 10 min
Laikas 60 min
Pasyvus laikas 24 val
Porcijos
porc
Ingredientai
Marinatui
Pasiruošimas 10 min
Laikas 60 min
Pasyvus laikas 24 val
Porcijos
porc
Ingredientai
Marinatui
Marinuotos keptos vištienos šlaunelės
Procesas
  1. Visus marinatui skirtus ingredientus sudėkite į blenderį ir suplakite iki vientisos skystos masės. Sudėkite vištieną į indą (arba ziploc maišelį), supilkite marinatą ir palikite pasimarinuoti bent jau pernakt (galit ir ilgiau). Kartkartėmis vištieną pavartykite, kad marinatas geriau visur pasiskirstytų.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 185C (su vėjeliu). Sudėkite vištienos gabalėlius į nedidelę skardą (kad visi tilptų vienu sluoksniu) ir supilkite pusę marinato. Kepkite 30 minučių, kelis kartus kepant palaistydami išsiskyrusiomis sultimis iš skardos. Tada į skardą supilkite likusį marinatą ir kepkite toliau apie 25-30 min. Išjunkite orkaitę, šiek tiek praverikite dureles ir palikite vištieną dar pastovėti karštoje orkaitėje apie 15 minučių. Patiekite vištieną pabarstę kalendrų lapeliais, su skardoje esančiu skysčiu kaip padažu, su virtais ryžiais, garuose troškintomis daržovėmis ar kitais mėgstamais garnyrais.
Pastabos
Recepto šaltinis - Ottolenghi "COMFORT"

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *