Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 60 min |
Pasyvus laikas | 24 val |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 8 vištienos kulšelės (su kaulu ir oda) arba visas viščiukas, arba 4 viščiuko ketvirčiai
Marinatui
- 5 česnako skiltelės (pasmulkintos)
- 15 g imbiero šaknies (pasmulkintos)
- 50 g lengvo sojų padažo (mažiau druskos)
- 110 ml laimų sulčių (apie 6-7 laimai)
- 75 ml augalinio aliejaus (riešutų arba saulėgrąžų, rapsų)
- 1+¾ šaukštelio džiovintų čili pipirų (maltų arba dribsnių)
- 4 šaukšteliai maltų kalendrų
- 30 g šviežių kalendrų (20g kotelių, susmulkintų, 10g lapelių - palikite patiekti)
- 150 ml kokosų pieno
- 25 ml žuvų padažo (fish sauce)
- ¾ šaukštelio druskos
Ingredientai
Marinatui
|
|
Procesas
- Visus marinatui skirtus ingredientus sudėkite į blenderį ir suplakite iki vientisos skystos masės. Sudėkite vištieną į indą (arba ziploc maišelį), supilkite marinatą ir palikite pasimarinuoti bent jau pernakt (galit ir ilgiau). Kartkartėmis vištieną pavartykite, kad marinatas geriau visur pasiskirstytų.
- Įkaitinkite orkaitę iki 185C (su vėjeliu). Sudėkite vištienos gabalėlius į nedidelę skardą (kad visi tilptų vienu sluoksniu) ir supilkite pusę marinato. Kepkite 30 minučių, kelis kartus kepant palaistydami išsiskyrusiomis sultimis iš skardos. Tada į skardą supilkite likusį marinatą ir kepkite toliau apie 25-30 min. Išjunkite orkaitę, šiek tiek praverikite dureles ir palikite vištieną dar pastovėti karštoje orkaitėje apie 15 minučių. Patiekite vištieną pabarstę kalendrų lapeliais, su skardoje esančiu skysčiu kaip padažu, su virtais ryžiais, garuose troškintomis daržovėmis ar kitais mėgstamais garnyrais.
Pastabos