Print Recipe
Kepintų kalafiorų ir pankolių sriuba su juodos duonos ir graikiškų riešutų trupiniais
Turtinga skoniais, švelni konsistencija, šildanti sriuba
Course Sriubos
Virtuvė Prancūzijos
Raktažodis kalafioras
Pasiruošimas 30 min
Laikas 1 val
Porcijos
asm
Ingredientai
Juodos duonos ir riešutų trupiniams
Course Sriubos
Virtuvė Prancūzijos
Raktažodis kalafioras
Pasiruošimas 30 min
Laikas 1 val
Porcijos
asm
Ingredientai
Juodos duonos ir riešutų trupiniams
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Kepimo skardoje paskleiskite kalafiorus ir pankolius, apšalkstykite juos 2 šaukštais aliejaus, negailėkdami pabarstyktie druska ir pipirais. Rankomis apvoliokite, įsitikinkite, kad visi gabaliukai padengti aleijumi ir prieskoniais. Kepkite 30-35 minutes, kelis kartus apversdami, kol gražiai apskrus.
  2. Kol daržovės skrunda, pasigaminkite trupinius: duoną sutrupinkite (tą galite padaryti ir elektriniu smulkintuvu), patrupinkite ir riešutus. Viską suberkite į nedidelę kepimo skardelę, apšalkstykite aliejumi, pabarstykite drusa ir pipirais. Sumaišykite, kad viskas pasidengtų tolygiai ir pašauykite į orkaitę, kurioje kepa daržovės. Kepkite apie 6-7 minutes, pamaišydami, arba kol gražiai apskrus. Išimkite trupinius ir atvėsinkite.
  3. Likusį aliejų supilkite į puodą storesniu dugnu. Suberkite svogūnus ir kepinkite juos ant vidutinės ugnies apie 8-10 min., kol jie karamelizuosis. Sudėkite česnakus, įdekite sviesto ir įtarkuokite truputį citrinos žievelės. Pakepinkite dar minutę-dvi.
  4. Supilkite į puodą konjaką ir pakaitinkite, kol jis beveik viskas išgaruos. Sudėkite apskrudintus kalafiorus ir pankolius. Supilkite daržovių sultinį ir pieną, ir virinkite ant nedidelės ugnies apie 10 minučių, arba kol daržovės bus minkštos.
  5. Įmerkiamu blenderiu (arba kokteiline) suplakite sriubą iki šilkinės tirštos vietnisos masės (jei pageidaujate itin tolygios tekstūros, galite perkošti per sietelį). Įpilkite grietinėle ir truputį citrinos sulčių, kad subalansuotumėte skonį, užkaiskite. Paragaukite, turbūt truks druskos, pipirų. Pagardinkitre pagal savo nuožiūrą. Jei sriuba pernelyg tiršta praskieskite ją verdančiu vandeniu. Patiekite su patarkuotu Gruyere sūriu ir pasigamintais trupiniais.
Pastabos

Recepto šaltinis - Dianne Bibby "Bibby's kitchen"

Komentarų apie "Kepintų kalafiorų ir pankolių sriuba su juodos duonos ir graikiškų riešutų trupiniais": 4

  1. Laima:

    Gaminau, bet dariau labiau tyrę. Buvo labai skanu ir tikrai vertas dėmesio patiekalas 🙂 Skrebučiai super pagardina ir duoda puikios tekstūros 🙂 Ačiū 🙂

  2. Daiva:

    Fantastiška sriuba ir pritariu, kad konjakas čia nepakeičiamas. Tikrai gaminsiu dar ne kartą, ačiū!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *