Pasiruošimas | 30 min |
Laikas | 1 val |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 700 g kalafioro (1 didelė galva), padalinta į vidutinio stambumo šakeles
- 2 pankoliai supjaustyti skitelėmis
- 45 ml Alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
- 3 stiebeliai čiobrelių
- 1 svogūnas susmulkintas
- 2 skiltelės česnako susmulkintos
- 1 šaukštas sviesto
- nutarkuotos citrinos žievelės
- 45 ml konjako
- 900 ml daržovių sultinio (karšto)
- 300 ml pieno 3% riebumo
- 125 ml grietinėlės
- 1 šaukštas citrinų sulčių arba pagal skonį
- Gruyere sūrio tarkuoto, patiekimui (nebūtina)
Juodos duonos ir riešutų trupiniams
- 1 riekė juodos duonos padžiūvusios
- sauja graikiškų riešutų
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
Ingredientai
Juodos duonos ir riešutų trupiniams
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Kepimo skardoje paskleiskite kalafiorus ir pankolius, apšalkstykite juos 2 šaukštais aliejaus, negailėkdami pabarstyktie druska ir pipirais. Rankomis apvoliokite, įsitikinkite, kad visi gabaliukai padengti aleijumi ir prieskoniais. Kepkite 30-35 minutes, kelis kartus apversdami, kol gražiai apskrus.
- Kol daržovės skrunda, pasigaminkite trupinius: duoną sutrupinkite (tą galite padaryti ir elektriniu smulkintuvu), patrupinkite ir riešutus. Viską suberkite į nedidelę kepimo skardelę, apšalkstykite aliejumi, pabarstykite drusa ir pipirais. Sumaišykite, kad viskas pasidengtų tolygiai ir pašauykite į orkaitę, kurioje kepa daržovės. Kepkite apie 6-7 minutes, pamaišydami, arba kol gražiai apskrus. Išimkite trupinius ir atvėsinkite.
- Likusį aliejų supilkite į puodą storesniu dugnu. Suberkite svogūnus ir kepinkite juos ant vidutinės ugnies apie 8-10 min., kol jie karamelizuosis. Sudėkite česnakus, įdekite sviesto ir įtarkuokite truputį citrinos žievelės. Pakepinkite dar minutę-dvi.
- Supilkite į puodą konjaką ir pakaitinkite, kol jis beveik viskas išgaruos. Sudėkite apskrudintus kalafiorus ir pankolius. Supilkite daržovių sultinį ir pieną, ir virinkite ant nedidelės ugnies apie 10 minučių, arba kol daržovės bus minkštos.
- Įmerkiamu blenderiu (arba kokteiline) suplakite sriubą iki šilkinės tirštos vietnisos masės (jei pageidaujate itin tolygios tekstūros, galite perkošti per sietelį). Įpilkite grietinėle ir truputį citrinos sulčių, kad subalansuotumėte skonį, užkaiskite. Paragaukite, turbūt truks druskos, pipirų. Pagardinkitre pagal savo nuožiūrą. Jei sriuba pernelyg tiršta praskieskite ją verdančiu vandeniu. Patiekite su patarkuotu Gruyere sūriu ir pasigamintais trupiniais.
Pastabos
Recepto šaltinis - Dianne Bibby "Bibby's kitchen"
Laima, dėkoju, kad parašėt, smagu, kad patiko!
Gaminau, bet dariau labiau tyrę. Buvo labai skanu ir tikrai vertas dėmesio patiekalas 🙂 Skrebučiai super pagardina ir duoda puikios tekstūros 🙂 Ačiū 🙂
Kaip smagu, kad patiko!!
Fantastiška sriuba ir pritariu, kad konjakas čia nepakeičiamas. Tikrai gaminsiu dar ne kartą, ačiū!