Print Recipe
Keksas su romu ir razinomis
Drėgnas keksas su romo prieskoniu ir išraiškinga karameline romo glazūra
Rum and raisin cake
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai
Porcijos
asm
Ingredientai
Keksui
Glazūrai
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai
Porcijos
asm
Ingredientai
Keksui
Glazūrai
Rum and raisin cake
Procesas
  1. Iš vakaro, prieš kepant keksą, razinas užpilkite romu, indą uždenkite maistine plėvele ir palikite išbrinkti.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 190C (be vėjelio) arba 170C su vėjeliu. Kekso formą (23cm) ištepkite riebalais.
  3. Sausus ingredientus sumaišykite tarpusavy (miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną) ir išsijokite.
  4. Elektriniu plaktuvu arba rankomis iki baltumo išsukite sviestą, cukrų ir vanilę. Po vieną muškite kiaušinius, kaskart labai gerai išmaišydami. Pabaigoje suberkite miltų mišinį dalimis, pakaitomis su grietine. Lengvai sumaišykit, tik kol susijungs ingredientai. Įmaišykite razinas kartu su skysčiu, kuris liko. Tešlą supilkite į paruoštą formą, išlyginkite paviršių ir pašaukite kepti 50 minučių, arba kai įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą. Iškepusį keksą padėkite ant grotelių 15 minučių, kad šiek tiek atvėstų, tada apverskite ir išimkite iš formos bei pilnai atvėsinkite.
  5. Pasigaminkite glazūrą (prieš pat patiekimą): nedideliame puode ištirpinkite sviestą, tada suberkite cukrų. Intensyviai maišydami virkite šį mišinį 1 minutę ant vidutinės ugnies, per tiek laiko masę turėtų tapti vientisa. Supilkite pieną, padidinkite kaitrą ir užvirinkite. Nuimkite puodą nuo ugnies, įmaišykite romą ir palikite pravėsti. Pabaigoje įberkite pusę kiekio cukraus pudros ir plakite, kol masė bus vienalytė. Jei ji per skysta, dėkite daugiau cukraus pudros. Šia glazūra patepkite kekso viršų, leidžiant jai nubėgti šonais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *