Print Recipe
Kaukazietiškas baklažanų ir pomidorų troškinys
Gausiai česnakais pagardintas vegetariškas troškinys. Nenustebkite, kad jame naudojamas lydytas sviestas. Galite sviestą keisti aliejumi, tačiau tikrai rekomenduoju būtent sviestą, nes jis suteikia patiekalui labai smagaus skonio, ir tikrai nesijaučia maistas pernelyg riebus.
Porcijos
porc
Ingredientai
Porcijos
porc
Ingredientai
Procesas
  1. Baklažanus įpjaukite kryželiu storesniame gale taip, kad perpjautumėt beveik per visą ilgį, tačiau palikite kotelį, kad visas baklažanas laikytųsi nesuiręs. Jei baklažanai labai stori, galite padaryti dar kelis pjūvius išilgai, kad kepant juos galėtumėte išskreisti tarsi vėduoklę. Galite baklažanus supjaustyti ir juostelėmis. Kaip jums labiau patinka.
  2. Dideliame troškintuve ar keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto ir sudėkite česnakus. Kepinkite juos lėtai, kol paskleis aromatą, patamsės, tačiau neims svilti. Išgriebkite česnakus ir atidęėkite į šalį.
  3. Į keptuvę įdėkite dar du šaukštus sviesto. Guldykite baklažanus. Kepinkite juos iš visų pusių gana ilgai, ne mažiau nei 10 minučių, kol odelė ims raukštėltis, o baklažanai taps visiškai minkšti. Labai svarbu sulaukti, kol baklažanai išties suminkštės. Jei matote, kad trūksta riebalų, įdėkite dar šiek tiek sviesto. Tik nepamirškite, kad baklažanai sugers sviesto tiek, kiek įdėsite:) Kai baklažanai visiškai suminkštės, išimkite juos ir atidėkite į šalį.
  4. Į tą pačią keptuvę įdėkite dar 2 šaukštus sviesto. Pomidorus perpjaukite pusiau skersai ir sudėkite į keptuvę perpjauta puse apačion. Kepinkite ant didelės ugnies, kol pomidorai karamelizuosis. Jų odelės turėtų susiraukšlėti, ir jas bus lengva žnyplėmis "numauti" ir išmesti.
  5. Sudėkite atgal į keptuvę baklažanus, į tarpus tarp pomidorų, suberkite apkepintus česnakus, užpilkite vandeniu (arba sultiniu), įberkite cukraus, druskos, pipirų, ir jei turite - gruziniškų prieskonių. Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 15-20 minučių, kol skystis beveik visai išgaruos, o baklažanai taps super minkšti.
  6. Patiekite pabarstę šviežiomis prieskoninėms žolėmis, su gabalėliu gruziniškos duonos ar lavašo, arba su paskrudinta čiabatos riekele, arba su virtais ryžiais.
Pastabos

*Aš aptikau didžiulį gruziniškų prieskonių pasirinkimą parduotuvėje Assorti. Ten galite vos už kelis eurus įsigyti puikių mišinių, sausos adžikos ir kitų tipinių Kaukazo skonių. Barstykite šiais prieskoniais negailėdami troškinį, jie čia labai tiks. 

 

Recepto šaltinis - Olia Herkules, Kaukasis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *