Kašmyro ryžių pudingas su kardamonais, šafranais ir migdolais
Diwali šventės būtinas desertas, kuris gali būti patiekiamas ir kaip sotesni pusryčiai. Tinka ant viršaus pabarstyti ir cinamono!
Porcijos Pasiruošimas
6porc 5min
Laikas Pasyvus laikas
40min 3val
Porcijos Pasiruošimas
6porc 5min
Laikas Pasyvus laikas
40min 3val
Ingredientai
Procesas
  1. Ryžius gerai nuskalaukite vandeniu, tada palikite užpylę šaltu vandeniu pabrinkti 3 valandas. Išbrinkintus ryžius nupilkite per sietelį ir palikite kiek galima labiau nuvarvėti (galite net nusausinti virtuviniu rankšluosčiu)
  2. Dideliame puode storesniu dugnu užkaiskite pieną. Sudėkite sutraiškytus kardamonus. Kai pienas užvirs, suberkite ryžius ir migdolų plokšteles. Virinkite pudingą ant mažesnės nei vidutinė ugnies apie 20 min, nuolat pamaišydami mediniu šaukštu, kad verdant neprikeptų prie puodo dugno. Po tiek laiko masė turėtų būti gerokai sutirštėjusi.
  3. Šafraną pagrūskite (galite šaukštelio nugarėle) mažame dubenėlyje, tada įpilkite 2 šaukštus karšto vandens, palaukite, kol skystis nusidažys skaisčiai geltonai, ir supilkite į pudingą. Suberkite ir cukrų. Virinkite toliau ant silpnos ugnies, nuolat maišydami (labiau tiks metalinis šaukštas), apie 15-20 min., arba kol pudingas bus tirštas.
  4. Sudėkite dar šiltą pudingą į mažus indelius ir palikite pastovėti šaldytuve porą valandų. Patiekdami išimkite iš šaldytuvo ir palaukite, kol pudingas pasieks kambario temperatūrą.
Pastabos
Recepto šaltinis – SBS Food