Print Recipe
Kašmyro ryžių pudingas su kardamonais, šafranais ir migdolais
Diwali šventės būtinas desertas, kuris gali būti patiekiamas ir kaip sotesni pusryčiai. Tinka ant viršaus pabarstyti ir cinamono!
Virtuvė Indijos
Raktažodis ryžiai
Pasiruošimas 5 min
Laikas 40 min
Pasyvus laikas 3 val
Porcijos
porc
Ingredientai
Virtuvė Indijos
Raktažodis ryžiai
Pasiruošimas 5 min
Laikas 40 min
Pasyvus laikas 3 val
Porcijos
porc
Ingredientai
Procesas
  1. Ryžius gerai nuskalaukite vandeniu, tada palikite užpylę šaltu vandeniu pabrinkti 3 valandas. Išbrinkintus ryžius nupilkite per sietelį ir palikite kiek galima labiau nuvarvėti (galite net nusausinti virtuviniu rankšluosčiu)
  2. Dideliame puode storesniu dugnu užkaiskite pieną. Sudėkite sutraiškytus kardamonus. Kai pienas užvirs, suberkite ryžius ir migdolų plokšteles. Virinkite pudingą ant mažesnės nei vidutinė ugnies apie 20 min, nuolat pamaišydami mediniu šaukštu, kad verdant neprikeptų prie puodo dugno. Po tiek laiko masė turėtų būti gerokai sutirštėjusi.
  3. Šafraną pagrūskite (galite šaukštelio nugarėle) mažame dubenėlyje, tada įpilkite 2 šaukštus karšto vandens, palaukite, kol skystis nusidažys skaisčiai geltonai, ir supilkite į pudingą. Suberkite ir cukrų. Virinkite toliau ant silpnos ugnies, nuolat maišydami (labiau tiks metalinis šaukštas), apie 15-20 min., arba kol pudingas bus tirštas.
  4. Sudėkite dar šiltą pudingą į mažus indelius ir palikite pastovėti šaldytuve porą valandų. Patiekdami išimkite iš šaldytuvo ir palaukite, kol pudingas pasieks kambario temperatūrą.
Pastabos
Recepto šaltinis - SBS Food

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *