Porcijos |
stiklinės
|
Ingredientai
- 60 ml Alyvuogių aliejaus (¼ stiklinės)
- 4 svogūnai geriausia šalotiniai, supjaustyti smulkiai
- 2 skiltelės česnako susmulkintos
- 2 čili pipirai ilgieji raudonieji, susmulkinti kartu su sėklomis
- 110 g cukraus (½ stiklinės)
- 115 g auksinio sirupo (⅓ stiklinės)
- 125 ml obuolių sidro acto (½ stiklinės)
- 1 šaukštas paprikos
- ½ šaukštelio Čili dribsnių
- 180 ml tamsaus romo (¾ stiklinės)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Dideliame puode su soru dugnu įkaitinkite alieju, jame apkepinkite svogūnus, kol suminkštės. Suberkite česnakus, čili, ir kepinkite dar minutę. Tada sudėkite cukrų, auksinį padažą, actą, papriką, čili dribsnius ir romą, užvirinkite, tada sumažinkite kaitrą iki minimalios ir virkite apie 8 minutes, arba kol padažas sutirtšės.
Pastabos
Šį padažą galite laikyti uždarame inde šaldyuve mėnesį.
Recepto šaltinis - Donna Hay.
Daiva, 4 šalotiniai svogūnai svers apie 100-150g. Tai jei jūs naudosite kilogramą šalotinių svgūnų, vadinasi atitinkamai gaminsite kokius 4 litrus šio džemo. Tuomet taip, romo teks pilti labai daug.
Pasakykit man, prasau, jeigu as naudosiu kilograma svogunu ( tikrai kokie 20 bus), tai ir romo LITRA turesiu supilt ???? 🤔🤣