Print Recipe
Karamelizuoti riešutai su čili
Labai skanus pakramsnojimas, arba priedas su salotomis, arba dalis sūrių lėkštės
Virtuvė Fusion
Raktažodis riešutai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 15 min
Porcijos
stiklinės
Ingredientai
Virtuvė Fusion
Raktažodis riešutai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 15 min
Porcijos
stiklinės
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Keptuvėje sumaišykite cukrų, prieskonius ir vandenį. Užkaiskite, ir nemaišydami kaitinkite, kol cukrus pradės karamelizuotis (pradžioje jis pradės karamelizuotis kraštuose, tad pavartykite keptuvę, kad susimaišytų, tik nemaišyite šaukštu nei mentele). Kai karamelinė masė bus rusva ir žvilganti, nesimatys jokių cukraus kristalų, suberkite riešutus ir sumaišykite, kad viskas pasidengtų karemele. Dar pakepinkite kelias minutes, tada viską išverskite ant paruoštos kepimo skardos ir paskleiskite, kad riešutai būtų vienu sluoksniu. Kepinkite vis pažiūrėdami ir pamaišydami apie 10-15 minučių, arba kol riešutai gražiai aprskrus, karamelė bus žvilganti. Palikite pilnai atvėsti kepimo skardoje. Vėstant riešutai sukietės.
  3. Laikykite riešutus sandariai uždengtame inde sausoje vietoje. Jei jie praras traškumą, trumpam įdėkite į orkaitę ir pakaitinkite, tada vėl atvėsinkite ir suberkite į indą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *