Print Recipe
Kalėdinių Linzer sausainių vainikas
Minkšti ir ypatingai trapūs austriški Linzer sausainiai, kuriuose dalis miltų pakeista maltais lazdyno riešutais
sausainių vainikas
Course Desertai
Virtuvė Australijos
Raktažodis kepiniai
Pasiruošimas 1 val
Laikas 1 val
Pasyvus laikas 4 val
Porcijos
vainikai
Ingredientai
Sausainių tešlai
Papuošimams
Course Desertai
Virtuvė Australijos
Raktažodis kepiniai
Pasiruošimas 1 val
Laikas 1 val
Pasyvus laikas 4 val
Porcijos
vainikai
Ingredientai
Sausainių tešlai
Papuošimams
sausainių vainikas
Procesas
  1. Pasigaminkite tešlą: į virtuvinio kombaino indą su S formos peiliu suberkite lazdyno riešutus ir miltus ir išsukite susmulkindami masę iki maždaug sezamo grūdelio konsistencijos. Sudėkite visus likusius ingredientus irpulsuojančiais judesiais kapokite, kol ingredientai taps riebiais stambiais "trupiniais". Išimkite viską iš kombaino, sulipdykite, suformuokite plokščią diską ir įsukę į maistinę plėvelę padėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandom, arba ilgiau, pvz., pernakt.
  2. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, palaukite kol ji šiek tiek suminkštės. Padalinkite į dvi dalis. Ant kepimo popieriaus lakšto iškočiokite apie 4mm plonumo tešlos apskritimą, vis pabarstydami kočėlą miltais, jei prie jo limpa tešla. Pasinaudodami lėkšte, kurios diametras apie 24cm, išpjaukite apskritimą. Tada kitos lėkštės (diametras 12cm) pagalba viduryje išpjaukite kitą apskritimą. Vidurinį apskritimą nuimkite nuo kepimo popieriaus, kad liktų tik būsimo vainiko pagrindas. Perkelkite kepimo popierių su tešlos žiedu į kepimo skardą ir atidėkite į šalį, kur nors kuo šalčiau (gait ir į šaldytuvą, kad tešla neminkštėtų, kol dirbsite su likusiomis dekoracijomis).
  3. Tešlos nuopjovas sulipdykite tarpusavy ir ant kito pergamentinio popieriaus lakšto vėl iškočiokite į 3mm plonumo apskritimą. Iš jo formelių pagalba išspauskite 20 žvaigždučių po 8cm ir 10 žvaigždučių po 4cm. Dešimtyje didesnių žvaigždučių centre išpjaukite 1,5cm apskritimą (jis bus skirtas džemo "akutei").
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 140C (su apipūtimu). Pašaukite abi skardas kepti vienu metu. Žvaigždutės turėtų būti iškepę po maždaug 30-40 minučių, o vainiko pagrindas - po 50-60 min., kepiniai turi būti gražiai parudę. Kai iškeps vainiko pagrindas, kaitrą išjunkite, įdėkite atgal į orkaitę skardą su žvaigždutėmis ir palikite abi skardas išjungtoje orkaitėje lėtai atvėsti ir sutvirtėti.
  5. Kai sausainiai bus atvėsę, pasiruoškite džemo įdarus: pakaitinkite kiekvieną džemą mikrobangų krosnelėje 30s (arba trumpai pakaitinkite mažame puode), tada perkoškite per labai tankų sietelį, išmeskite tirščius. Didesnes žvaigždutes be skylutės patepkite džemu ir ant viršaus uždėkite po žvaigždutę su skylute. Į angą dar įdėkite truputį džemo. Palikite sutvirtėti.
  6. Iš cukraus pudros ir pieno užmaišykite glajų, supilkite jį į plastikinį maišelį ir nukirpkite jo kampelį. Padailinkite kai kurių žvaigždučių kraštelius (nebūtinai visų). Pabarstykite cukraus pudra. Atsargiai perkelkite vainiko pagrindą ant serviravimo paviršiaus (pjaustymo lentelės. lėkštės ar pan), ir sudėliokite žvaigždutes. Skaniausi sausainiai tą pačią dieną, kurią kepė, dėl džemo įdaro jie vėliau suminkštėja, tačiau visvien išlieka labai skanūs 🙂
Pastabos

Recepto šaltinis - žurnalas "Delicious"

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *