Kalafiorų salotos su pistacijų riešutais ir granatų sėklomis
Žalias kalafioras ir keptas kalafioras viename patiekale – puikus priedas prie grilio patiekalų!
Porcijos
4porc
Porcijos
4porc
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Stambe (burokine) tarka sutarkuokite trečdalį kalafioro, suberkite į dubenį. Likusį kalafiorą sulaužykite nedideliais gabalėliais (apie 3 cm dydžio) ir sudėkite į paruoštą skardą. Ten pat sudėkite svogūnus. Viską pašlakstykote 2 šaukštais aliejaus, ¼ šaukštelio druskos ir paskleidę skardoje kepkite apie 20 minučių, kol suminkštės ir apskrus. Atidėkite į šalį, kad pravėstų.
  3. Sudėkite apskrudintas daržoves į dubenį su tarkuotais kalafiorais, ten pat suberkite smulkintus žalumynus, granatų sėklas ir riešutus, įberkite kumino, druskos, įpilkite likusį aliejų (50ml) ir viską gerai išmaišykite.
Pastabos

Recepto šaltinis – Ottolenghi Simple