Print Recipe
Kalafiorų salotos su pistacijų riešutais ir granatų sėklomis
Žalias kalafioras ir keptas kalafioras viename patiekale - puikus priedas prie grilio patiekalų!
lekste su kalafioru salotomis
Course Užkandžiai
Virtuvė Artimųjų Rytų
Raktažodis vegetariški, kalafioras
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Užkandžiai
Virtuvė Artimųjų Rytų
Raktažodis vegetariški, kalafioras
Porcijos
porc
Ingredientai
lekste su kalafioru salotomis
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Stambe (burokine) tarka sutarkuokite trečdalį kalafioro, suberkite į dubenį. Likusį kalafiorą sulaužykite nedideliais gabalėliais (apie 3 cm dydžio) ir sudėkite į paruoštą skardą. Ten pat sudėkite svogūnus. Viską pašlakstykote 2 šaukštais aliejaus, ¼ šaukštelio druskos ir paskleidę skardoje kepkite apie 20 minučių, kol suminkštės ir apskrus. Atidėkite į šalį, kad pravėstų.
  3. Sudėkite apskrudintas daržoves į dubenį su tarkuotais kalafiorais, ten pat suberkite smulkintus žalumynus, granatų sėklas ir riešutus, įberkite kumino, druskos, įpilkite likusį aliejų (50ml) ir viską gerai išmaišykite.
Pastabos

Recepto šaltinis - Ottolenghi Simple

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *