Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1 kalafioras (800g)
- 1 svogūnas (supjaustytas stambesnėmis plunksnelėmis)
- 80 ml Alyvuogių aliejaus
- 25 g šviežių petražolių (susmulkintų)
- 10 g šviežių mėtų lapelių (susmulkintų)
- 10 g peletrūnų (susmulkintų)
- ½ granato sėklos
- 40 g pistacijų (paskrudintų ir pasmulkintų)
- 1 šaukštelis kumino
- 1,5 šaukštas citrinų sulčių
- druskos
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Stambe (burokine) tarka sutarkuokite trečdalį kalafioro, suberkite į dubenį. Likusį kalafiorą sulaužykite nedideliais gabalėliais (apie 3 cm dydžio) ir sudėkite į paruoštą skardą. Ten pat sudėkite svogūnus. Viską pašlakstykote 2 šaukštais aliejaus, ¼ šaukštelio druskos ir paskleidę skardoje kepkite apie 20 minučių, kol suminkštės ir apskrus. Atidėkite į šalį, kad pravėstų.
- Sudėkite apskrudintas daržoves į dubenį su tarkuotais kalafiorais, ten pat suberkite smulkintus žalumynus, granatų sėklas ir riešutus, įberkite kumino, druskos, įpilkite likusį aliejų (50ml) ir viską gerai išmaišykite.
Pastabos
Recepto šaltinis - Ottolenghi Simple