Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 1,7 kg kalafioro
- 4 šaukštai džiūvėsių (plius dar apvoliojimui)
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukštai kapotų žalumynų (svogūno laiškų, krapų, petražolių)
- 1 česnako skiltelė susmulkinta
- aliejaus arba sviesto kepimui
Ingredientai
|
|
Procesas
- Užkaiskite didelį puodą pasūdyto vandens. Sudėkite gabaliukais supjaustytus kalafiorus ir virkite apie 15 min, kol visiškai suminkštės. Nupilkite vandenį ir palikite kalafiorus šiek tiek praaušti.
- Virtuviniu kombainu arba bulvių trintuve sutrinkite virtus kalafiorus. Sumaišykite juos su kitais ingredientais - džiūvėsiais, kiaušiniais, kapotais žalumynais, česnakais, pagardinkite druska ir pipirais.
- Iš šios masės formuokite kotletus ir juos apvoliokite džiūvėsiuose. Kepkite įkaitintuose riebaluose (aliejuje arba svieste) ant nedidelės ugnies iš abiėjų pusių, kol gražiai aprskrus (mažiausiai 4-5 minutes kiekvieną pusę).
- Patiekite su virtomis bulvėmis, mėgiamomis salotomis.
Pastabos
Recepto šaltinis - Kwestia Smaku