Kalafiorų ir haloumi sūrio „falafeliai“ kepti orkaitėje
Orkaitėje kepti daržovių paplotėliai, kupini draugiškų jūsų organizmui ingredientų. Skanūs karšti, ir atvėsę, su salotomis, pita, labai tinka pietų dėžutei
Porcijos Pasiruošimas
16vnt 10min
Laikas
25min
Porcijos Pasiruošimas
16vnt 10min
Laikas
25min
Ingredientai
Paplotėliams
Jogurtiniam padažui
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi
  2. Dideliame dubenyje šiek tiek (šakute ar grūstuvu) sutrinkite avinžirnius (nesistenkite jų sutrinti visiškai). Sudėkite visus likusius ingredientus, pagardinkite druska ir pipirais. Šlapiomis rankomis formuokite maždaug ¼ stiklinės tūrio paplotėlius, patepkite juos alyvuogių aliejumi, ir kepkite 25 minutes, arba kol gražiai apskrus.
  3. Kol paplotėliai kepa, sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Patiekite paplotėlius karštus, su salotom ir su jogurtiniu padažu. Jie skanūs ir kitą dieną, atvėsę.
Pastabos

Recepto šaltinis – Donna Hay, One Pan Perfect