Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 25 min |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
Paplotėliams
- 1 indelis konservuotų avinžirnių (400g) - nupilkite skystį ir nuskalaukite po šaltu vandeniu
- 3 stiklinės kalafioro sutarkuoto stambia tarka (390g)
- 250 g haloumi sūrrio sutarkuoto stambia tarka
- ½ stiklinės šviežių mėtų lapų susmulkintų
- ½ stiklinės kapotų petražolių
- 1 šaukštelis ciberžolės
- 1 šaukštas nutarkuotos citrinos žievelės
- 2 šaukštai medaus
- 3 kiaušiniai
- 2 šaukštai chia sėklų
- druskos, grūstų juodųjų pipirų
- Alyvuogių aliejaus patepimui kepant
Jogurtiniam padažui
- 1 stiklinė graikiško jogurto
- ½ šaukštelio kumino
- 1 šaukštas laimų sulčių (jei neturit, pakeiskit citrinos sultimis)
Ingredientai
Paplotėliams
Jogurtiniam padažui
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi
- Dideliame dubenyje šiek tiek (šakute ar grūstuvu) sutrinkite avinžirnius (nesistenkite jų sutrinti visiškai). Sudėkite visus likusius ingredientus, pagardinkite druska ir pipirais. Šlapiomis rankomis formuokite maždaug ¼ stiklinės tūrio paplotėlius, patepkite juos alyvuogių aliejumi, ir kepkite 25 minutes, arba kol gražiai apskrus.
- Kol paplotėliai kepa, sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Patiekite paplotėlius karštus, su salotom ir su jogurtiniu padažu. Jie skanūs ir kitą dieną, atvėsę.
Pastabos
Recepto šaltinis - Donna Hay, One Pan Perfect