Kalafijoro kepsniai
Vegetarų džiaugsmas – gražuoliai kalafiorų steikai, paskaninti harisa ir agavų sirupu. Itin paprastas patiekalas, pagaminamas kamado tipo grilyje (arba orkaitėje), sužavėsiantis net ir prisiekusius mėsėdžius!
Porcijos
4asm
Porcijos
4asm
Ingredientai
Procesas
  1. Paruoškite kepimui grilį: įkurkite ugnį, uždėkite konvEGGtorių ir palaukite, kol temperatūra pasieks 140C. Uždėkite groteles ir pasiruoškite indą, kuriame kepsite kalafijorą. Tiks bet kokia skardelė, arba ketaus puodo dangtis (labai tinka Big Green Egg ketaus puodo dangtis, nes jis plokščias, labai universalus).
  2. Nupjaukite išorinius nuplauto kalafioro lapus. Sumaišykite harisą su aliejumi, ir šia pasta aptepkite visą kalafijorą. Dėkite taip išteptą kalafijorą į paruoštą skardelę ir įdėkite kepti. Kepkite 1 valandą.
  3. Praėjus 1 valandai, ištepkite visą kalafioro galvą agavų sirupu, ir uždarę dangtį toliau kepkite dar 1.5 valandas.
  4. Patogiu momentu (pvz., kol grilis kaista, arba, jei yra vietos, kol kepa kalafioras) grilyje apkepinkite riešutus (tik atsargiai, nesudeginkite). Atvėsinkite, pasmulkinkite.
  5. Iškepusį kalafiorą supjaustykite steikais. Dėkite į lėkštę, pabarstykite druska ir pipirais, skrudintais riešutais, čiobrelių lapeliais, pašlakstykite dar trupučiu alyvuogių aliejaus. Kalafiorų steikus patiekite kaip ir mėsos steikus – su bulvėmis, ryžiais, daržovėmis, salotomis, mėgstamais padažais.
Pastabos

Recepto šaltinis – Big Green Egg