Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 1 kalafioro galva (didelė)
- 2-4 šaukštai harisa pastos (arba mažiau, jei nemėgstate aštriai)
- 3-4 šaukštai Alyvuogių aliejaus (arba kokosų aliejaus, arba kito mėgstamo)
- 4 šaukštai agavų sirupo (galite pakeisti, pvz., klevų sirupu)
- 150 g pekanų riešutų (arba graikinnių)
- 50 g kedro riešutų
- čiobrelių
Ingredientai
|
|
Procesas
- Paruoškite kepimui grilį: įkurkite ugnį, uždėkite konvEGGtorių ir palaukite, kol temperatūra pasieks 140C. Uždėkite groteles ir pasiruoškite indą, kuriame kepsite kalafijorą. Tiks bet kokia skardelė, arba ketaus puodo dangtis (labai tinka Big Green Egg ketaus puodo dangtis, nes jis plokščias, labai universalus).
- Nupjaukite išorinius nuplauto kalafioro lapus. Sumaišykite harisą su aliejumi, ir šia pasta aptepkite visą kalafijorą. Dėkite taip išteptą kalafijorą į paruoštą skardelę ir įdėkite kepti. Kepkite 1 valandą.
- Praėjus 1 valandai, ištepkite visą kalafioro galvą agavų sirupu, ir uždarę dangtį toliau kepkite dar 1.5 valandas.
- Patogiu momentu (pvz., kol grilis kaista, arba, jei yra vietos, kol kepa kalafioras) grilyje apkepinkite riešutus (tik atsargiai, nesudeginkite). Atvėsinkite, pasmulkinkite.
- Iškepusį kalafiorą supjaustykite steikais. Dėkite į lėkštę, pabarstykite druska ir pipirais, skrudintais riešutais, čiobrelių lapeliais, pašlakstykite dar trupučiu alyvuogių aliejaus. Kalafiorų steikus patiekite kaip ir mėsos steikus - su bulvėmis, ryžiais, daržovėmis, salotomis, mėgstamais padažais.
Pastabos
Recepto šaltinis - Big Green Egg