Print Recipe
Kalafijoras kiniškai char siu
Keptas visas kalafijoras kiniško barbekiu stiliumi.
Kalafijoras char siu
Pasiruošimas 5 min
Laikas 40 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Marinatui
Pasiruošimas 5 min
Laikas 40 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Marinatui
Kalafijoras char siu
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C (su paipūtimo funkcija). Užkaiskite didelį puodą vandens, įberkite 1 šaukštą druskos. Įdėkite į verdantį vandenį visą kalafijoro galvą ir apvirkite, kol dalinai suminkštės (apie 10 min). Išimkite iš vandens ir palikite kiauraindyje pilnai nuvarvėti ir šiek tiek nudžiūti.
  2. Kol kalafijoras verda, sumaišykite visus marinato ingredientus. Kalafijorą padėkite į mažą kepimo skardelę, teptuku ištepkite visą kalafijoro galvą marinatu (pasistenkite, kad marinato patektų ir į tarpus tarp žiedelių ir kotelių), taip sunaudosite apie ⅔ marinato, likusį pasilikit panaudoti kepant. Pašaukite kalafijorą į orkaitę ir kepkite 10 minučių. Tada sumažinkite kaitrą iki 160C (su apipūtimu) ir vis patepdami atidėtu marinatu, kepkite kalafijorą dar apie 20-30 min., arba kol gražiai apskrus.
  3. Ištraukite iš orkaitės, palikite skardoje apie 5 minutes. Patiekite su virtais ryžiais, pabarstę susmulkintais svogūnų laškais.
Pastabos
Recepto šaltinis - Tony Tan's Asian Cooking Class

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *