
Pasiruošimas | 5 min |
Laikas | 40 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1 kalafijoro galva (apie 500g)
- augalinio aliejaus
- svogūno laiškų (patiekti)
Marinatui
- 1 šaukštas šviesaus sojų padažo (light soy sauce)
- 1,5 šaukšto tamsaus sojų padažo
- 1 šaukštas Hoisin padažo
- 1 šaukštas medaus (arba cukraus sirupo, arba klevų sirupo)
- ½ šakštelio maltų baltų pipirų
- ½ šaukštelio 5 skonių kiniško prieskonio mišinio
- 2 česnako skiltelės (sutarkuotos)
- 1 šaukštas brendžio (nebūtina)
Ingredientai
Marinatui
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 220C (su paipūtimo funkcija). Užkaiskite didelį puodą vandens, įberkite 1 šaukštą druskos. Įdėkite į verdantį vandenį visą kalafijoro galvą ir apvirkite, kol dalinai suminkštės (apie 10 min). Išimkite iš vandens ir palikite kiauraindyje pilnai nuvarvėti ir šiek tiek nudžiūti.
- Kol kalafijoras verda, sumaišykite visus marinato ingredientus. Kalafijorą padėkite į mažą kepimo skardelę, teptuku ištepkite visą kalafijoro galvą marinatu (pasistenkite, kad marinato patektų ir į tarpus tarp žiedelių ir kotelių), taip sunaudosite apie ⅔ marinato, likusį pasilikit panaudoti kepant. Pašaukite kalafijorą į orkaitę ir kepkite 10 minučių. Tada sumažinkite kaitrą iki 160C (su apipūtimu) ir vis patepdami atidėtu marinatu, kepkite kalafijorą dar apie 20-30 min., arba kol gražiai apskrus.
- Ištraukite iš orkaitės, palikite skardoje apie 5 minutes. Patiekite su virtais ryžiais, pabarstę susmulkintais svogūnų laškais.
Pastabos