Print Recipe
Kabulo plovas
Šventiškas ryžių ir ėrienos plovas, pagardintas skrudintomis morkų juostelėmis, razinomis ir riešutais. Afganistane šis plovas gaminamas tik ypatingomis progomis. Ėrieną galite keisti jautiena, vištiena arba žvėriena
Kabuli pilav
Porcijos
asm
Ingredientai
Plovui
Morkų ir razinų pagardui
Porcijos
asm
Ingredientai
Plovui
Morkų ir razinų pagardui
Kabuli pilav
Procesas
  1. Ryžius gerai nuplaukite ir palikite pabrinkti dubenyje šalto vandens. Dideliame puode (geriausia - sandarų dangtį turinčiame ketaus troškintuve) įkaitinkite aliejų ir jame kepinkite svogūnus. Kepinkite tol, kol jie paruduos. Sudėkite ėrieną ir kepinkite maišydami toliau, kol mėsa pakeis spalvą. Įpilkite į puodą 1 litrą karšto vandens, įberkite 1 šaukštą druskos, ir užvirinkite. Uždenkite puodą, sumažinkite ugnį ir virkite apie 1,5 valandos (ėriena turėtų būti minkštutė).
  2. Išbrinkusius ryžius nukoškite, suberkite į puodą su ėriena, įberkite kuminus ir kalendras, uždenkite puodą, padidinkite kaitrą ir palaukite, kol skystis užvirs, tada sumažinkite ugnį iki minimumo ir palikite troškintis 20 min.
  3. Tuo tarpu gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite morkų šiaudelius ir virkite riebaluose apie 4-5 min., arba kol jos suminkštės. Išgriebkite kiaurasamčiu ir suberkite į virtuviniu popieriumi išklotą indą. Į karštą aliejų suberkite razinas, virinkite apie 3 minutes, arba kol razinos išpamps, truputį apskrus. Taip pat išgriebkite ir išberkite nusausinti riebalų perteklių (ps. šito afganai nedaro, čia jau mano patobulinimas, nes patiekalas tikrai nėra iš lengvųjų kalorijų prasme:)). Galiausiai suberkite paskrudintas daržoves į dubenį, ten pat suberkite migdolus ir pistacijas bei cukrų, sumaišytą su kardamonu. Pateliuskuokite dubenį, kad viskas pasidengtų cukraus ir kardamono mišiniu.
  4. Patiekite plovą karštą didelėje lėkštėje, dėkite didelį kūgį ryžių, sumaišytų su mėsa, o ant viršaus sudėkite paskrudintas morkas, razinas ir riešutus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *