Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Plovui
- 600 g Basmati ryžių
- 125 ml augalinio aliejaus
- 2 svogūnai (supjaustyti plonomis plunksnelėmis)
- 500 g ėrienos (supjaustytų kumpio gabalėlių, be kaulo)
- 1 šaukštas druskos
- 1 šaukštelis maltų kuminų
- 2 šaukšteliai maltų kalendrų
Morkų ir razinų pagardui
- 500 ml augalinio aliejaus
- 2 morkos (didelės), supjaustytos plonais šiaudeliais
- 170 g razinų (sultana rūšies)
- 2 šaukštai migdolų plokštelių
- 2 šaukštai pistacijų riešutų neskrudintų, pasmulkintų
- 2 šaukštai cukraus
- 2 šaukšteliai maltų kardamonų
Ingredientai
Plovui
Morkų ir razinų pagardui
|
|
Procesas
- Ryžius gerai nuplaukite ir palikite pabrinkti dubenyje šalto vandens. Dideliame puode (geriausia - sandarų dangtį turinčiame ketaus troškintuve) įkaitinkite aliejų ir jame kepinkite svogūnus. Kepinkite tol, kol jie paruduos. Sudėkite ėrieną ir kepinkite maišydami toliau, kol mėsa pakeis spalvą. Įpilkite į puodą 1 litrą karšto vandens, įberkite 1 šaukštą druskos, ir užvirinkite. Uždenkite puodą, sumažinkite ugnį ir virkite apie 1,5 valandos (ėriena turėtų būti minkštutė).
- Išbrinkusius ryžius nukoškite, suberkite į puodą su ėriena, įberkite kuminus ir kalendras, uždenkite puodą, padidinkite kaitrą ir palaukite, kol skystis užvirs, tada sumažinkite ugnį iki minimumo ir palikite troškintis 20 min.
- Tuo tarpu gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite morkų šiaudelius ir virkite riebaluose apie 4-5 min., arba kol jos suminkštės. Išgriebkite kiaurasamčiu ir suberkite į virtuviniu popieriumi išklotą indą. Į karštą aliejų suberkite razinas, virinkite apie 3 minutes, arba kol razinos išpamps, truputį apskrus. Taip pat išgriebkite ir išberkite nusausinti riebalų perteklių (ps. šito afganai nedaro, čia jau mano patobulinimas, nes patiekalas tikrai nėra iš lengvųjų kalorijų prasme:)). Galiausiai suberkite paskrudintas daržoves į dubenį, ten pat suberkite migdolus ir pistacijas bei cukrų, sumaišytą su kardamonu. Pateliuskuokite dubenį, kad viskas pasidengtų cukraus ir kardamono mišiniu.
- Patiekite plovą karštą didelėje lėkštėje, dėkite didelį kūgį ryžių, sumaišytų su mėsa, o ant viršaus sudėkite paskrudintas morkas, razinas ir riešutus.