Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 45 min |
Porcijos |
pyragas
|
Ingredientai
- 500 g rabarbarų
- 125 g graikiško jogurto
- 125 g sviesto, ištirpinto (atvėsinto)
- 180 g cukraus (man pakako 160g, buvo labai saikingai saldu)
- 2 kiaušiniai (dideli)
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
- 250 g miltų
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
Ingredientai
|
|
Procesas
- Rabarbarus supjaustykite apie 1cm dydžio gabalėliais, atidėkite į šalį. Kepimo formos (pvz., nusegamais kraštais, 23-25cm diametro) dugną išklokite pergamentiniu popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 170C
- Dideliame dubenyje sumaišykite jogurtą, tirpintą ir atvėsintą sviestą, suberkite cukrų (galite įberti žiupsnelį druskos), įmuškite kiaušinius, sudėkite vanilę ir viską sumaišykite.
- Suberkite į masę miltus sumaišytus su kepimo milteliais (idealu, jei juos persijosite, tiesiai į dubenį su tešla) ir masę išsukite, tik kol susijungs ingredientai.
- Sukrėskite masę į kepimo formą. Ant viso tešlos paviršiaus sudėkite rabarbarus ir švelniai juos paspauskite į tešlą. Kepkite apie 40-45 min, arba kol pyragas iškeps (patikrinę mediniu pagaliuku ištrauksite jį sausą)
Pastabos
Recepto šaltinis - Moje Wypieki