
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 2 kiaušiniai
- 200 g graikiško natūralaus jogurto
- ½ šaukštelio valgomosios sodos
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 3,5 šaukšto cukraus (arba pagal skonį)
- 120 g kvietinių miltų
- žiupsnelis druskos
- vanilės ekstrakto
- braškių (didelių, supjaustytų storesnėmis riekelėmis)
- aliejaus kepti
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Dubenėlyje suplakite kiaušinius, sudėkite jogurtą, įberkite sodos ir kepimo miltelių, gerai išmaišykite. Suberkite cukrų, miltus, druską ir vanilę ir išsukite tešlą. Kepkite blynelius ant vidutinės kaitros, su trupučiu aliejaus. Dėkite po šaukštą tešlos ir palaukite, kol paviršiuje pasirodys oro burbuliukai, tada uždėkite ant kiekvieno blynelio po tris riekeles braškių ir apverskite blynelį kita puse kepti. Nedėkite braškių pernelyg anksti, nes jos gali nuskęsti tešloje ir iškepus nesimatys. Patiekite blynelius karštus, pabarstę cukraus pudra.
Pastabos