Jautienos ir brokolių stir fry
Kaip ir daugelį Azijos virtuvės patiekalų – šį pasigaminsite per keletą minučių. Svarbiausia – itin plonai supjaustyta jautiena
Porcijos
4porc
Porcijos
4porc
Ingredientai
Stir fry
Padažui
Marinatui
Procesas
  1. Sumaišykite visus marinato ingredientus ir sudėkite supjaustytą jautieną. Palikite pasimarinuoti bent 15 minučių (geriausia – pernkakt). Mažame dubenėlyje sumaišykite visus padažo ingredientus.
  2. Wok’e (arba didelėje gilioje keptuvėje) užvirinkite apie 2 stiklines vandens, įpilkite 1 šaukštelį aliejaus. Sudėkite brokolius ir pavirinkite apie 1 min., kol brokoliai taps skaisčiai žali ir truputį suminkštės. Išgriebkite iš vandens, atidėkite į šalį, vandenį išpilkite, o wok’ą uždėkite ant didelės kaitros ir palaukite, kol pilnai išdžius.
  3. Įpilkite likusį aliejų į wok’ą, suberkite imbierus, po kelių sekundžių – česnakus, galiausia – svogūnus. Po minutės išgriebkit viską kiaurasamčiu ir atidėkit į šalį kartu su brokoliais. Į keptuvę sudėkite mėsą (dalimis, neperkraunant keptuvės, ir jei trūksta, įpilkite šiek tiek aliejaus papildomai) ir greitai apkepinkite, kol mėsa patamsės, truputį apskrus. Sudėkite visus ingredientus atgal į wok’ą. Supilkite sumaišytą padažo mišinį ir maišydami kepkite, kol visi ingredientai pasidengs padažu ir padažas tinkamai sutirtštės. Patiekite su virtais ryžiais ir čili pipirais, jei norisi aštriau.
Pastabos

Recepto šaltinis – Adam Liaw, Asian cookery school