Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Stir fry
- 500 g jautienos (rinkitės steikui tinkamą mėsą), supjaustytos labai plonomis juostelėmis
- 3 šaukštai augalinio aliejaus
- 2 stiklinės brokolių
- 3 riekelės imbiero šaknies
- 3 česnako skiltelės supjaustytos
- 1 svogūnas (mažas), supjaustytas plunksnelėmis
Padažui
- 4 šaukštai austrių padažo (oyster sauce)
- 1 šaukštas sojų padžo
- 3 šaukštai vandens
- ½ šaukštelio cukraus
- 1 šaukštelis krakmolo
Marinatui
- 1 šaukštas sojų padažo
- 1 šaukštelis Shaoxing vyno (pakeiskite sake arba Dry Sherry vynu
- 1 šaukštelis skrudintų sezamų aliejaus
- ½ šaukštelio krakmolo
- žiupsnelis maltų baltųjų pipirų
Ingredientai
Stir fry
Padažui
Marinatui
|
|
Procesas
- Sumaišykite visus marinato ingredientus ir sudėkite supjaustytą jautieną. Palikite pasimarinuoti bent 15 minučių (geriausia - pernkakt). Mažame dubenėlyje sumaišykite visus padažo ingredientus.
- Wok'e (arba didelėje gilioje keptuvėje) užvirinkite apie 2 stiklines vandens, įpilkite 1 šaukštelį aliejaus. Sudėkite brokolius ir pavirinkite apie 1 min., kol brokoliai taps skaisčiai žali ir truputį suminkštės. Išgriebkite iš vandens, atidėkite į šalį, vandenį išpilkite, o wok'ą uždėkite ant didelės kaitros ir palaukite, kol pilnai išdžius.
- Įpilkite likusį aliejų į wok'ą, suberkite imbierus, po kelių sekundžių - česnakus, galiausia - svogūnus. Po minutės išgriebkit viską kiaurasamčiu ir atidėkit į šalį kartu su brokoliais. Į keptuvę sudėkite mėsą (dalimis, neperkraunant keptuvės, ir jei trūksta, įpilkite šiek tiek aliejaus papildomai) ir greitai apkepinkite, kol mėsa patamsės, truputį apskrus. Sudėkite visus ingredientus atgal į wok'ą. Supilkite sumaišytą padažo mišinį ir maišydami kepkite, kol visi ingredientai pasidengs padažu ir padažas tinkamai sutirtštės. Patiekite su virtais ryžiais ir čili pipirais, jei norisi aštriau.
Pastabos