Print Recipe
Jautienos ir brokolių stir fry
Kaip ir daugelį Azijos virtuvės patiekalų - šį pasigaminsite per keletą minučių. Svarbiausia - itin plonai supjaustyta jautiena
Beef and broccoli stir fry
Course Main Dish
Virtuvė Kinijos
Porcijos
porc
Ingredientai
Stir fry
Padažui
Marinatui
Course Main Dish
Virtuvė Kinijos
Porcijos
porc
Ingredientai
Stir fry
Padažui
Marinatui
Beef and broccoli stir fry
Procesas
  1. Sumaišykite visus marinato ingredientus ir sudėkite supjaustytą jautieną. Palikite pasimarinuoti bent 15 minučių (geriausia - pernkakt). Mažame dubenėlyje sumaišykite visus padažo ingredientus.
  2. Wok'e (arba didelėje gilioje keptuvėje) užvirinkite apie 2 stiklines vandens, įpilkite 1 šaukštelį aliejaus. Sudėkite brokolius ir pavirinkite apie 1 min., kol brokoliai taps skaisčiai žali ir truputį suminkštės. Išgriebkite iš vandens, atidėkite į šalį, vandenį išpilkite, o wok'ą uždėkite ant didelės kaitros ir palaukite, kol pilnai išdžius.
  3. Įpilkite likusį aliejų į wok'ą, suberkite imbierus, po kelių sekundžių - česnakus, galiausia - svogūnus. Po minutės išgriebkit viską kiaurasamčiu ir atidėkit į šalį kartu su brokoliais. Į keptuvę sudėkite mėsą (dalimis, neperkraunant keptuvės, ir jei trūksta, įpilkite šiek tiek aliejaus papildomai) ir greitai apkepinkite, kol mėsa patamsės, truputį apskrus. Sudėkite visus ingredientus atgal į wok'ą. Supilkite sumaišytą padažo mišinį ir maišydami kepkite, kol visi ingredientai pasidengs padažu ir padažas tinkamai sutirtštės. Patiekite su virtais ryžiais ir čili pipirais, jei norisi aštriau.
Pastabos

Recepto šaltinis - Adam Liaw, Asian cookery school

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *