Print Recipe
Japoniškos pieniškos mielinės bandelės - moliūgų latte
minkštos ir jaukios kvapnios pieniškos bandelės su espresso ir pumpkin spice prieskoniais
Pasiruošimas 30 min
Laikas 30 min
Pasyvus laikas 90 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Tangzhong (įmaišui)
Tešlai
Moliūgų lattė prieskonių įdarui
Pasiruošimas 30 min
Laikas 30 min
Pasyvus laikas 90 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Tangzhong (įmaišui)
Tešlai
Moliūgų lattė prieskonių įdarui
Procesas
  1. Pradėkite nuo įmaišo (tangzhong): mažame puode sumaišykite miltus ir pieną bei vandenį ir puodą užkaiskite ant mažos ugnies, vis pamaišydami. Kai skystis užvirs, maišykite intensyviai, kol masė sutirštės, tačiau nesukietės, liks elastinga ir tąsi. Sudėkite įmaišą į dubenėlį, uždenkite maistine plėvele taip, kad ji liestų įmaišo paviršių ir palikite pilnai atvėsti iki kambario temperatūros (gausite ½ stiklinės įmaišo).
  2. Kol įmaišas vėsta, į mažą dubenėlį supilkite pieną, suberkite cukrų ir mieles, išmaišykite ir palikite pastovėti apie 10 minučių, arba kol pienas suputos.
  3. Kombaino inde sumaišykite miltus ir druską. Vidutinio dydžio dubenėlyje sumaišykite moliūgo tyrę, suplaktą kiaušinį, atvėsusį įmaištą ir suputojusį pieną su mielėmis. Šią masę supilkite į indą su miltais ir kablio įrankiu pradėkite vidutinėmis apsukomis minkyti tešlą. Kai ingredientai susijungs, dalimis dėkite sviestą ir toliau nuolat minkykite. Reikės minkyti mažiausiai 15 minučių (aš minkiau apie 25), tešla turi būti ypač minkšta, drėgna ir elastinga, turi beveik nelipti prie indo sienelių. Patikrinti ar tešla jau tinkama, tereikia paimti gabalėlį tešlos ir pirštais patempti - ji turi neplyšti. Jei matote, kad tešla pernelyg lipni įberkite truputį miltų (nepersistenkite, antraip bandelės bus kietos). Suformuokite iš tešlos rutulį, uždenkite dubenį su tešla maistine plėvele ir palikite apie valandą laiko šiltoje vietoje, arba kol tešlos tūris padvigubės.
  4. Kol tešla kyla, pasiruoškite įdarą - dubenėlyje sumaišykite sviestą su cukrumi, kava ir prieskoniais, ištrinkite viską iki vientisos masės. Formą, kurioje kepsite bandeles, patepkite trupučiu riebalų (aš kepiau 20cm skersmens ketaus keptuvėje, man tilpo 10 bandelių, likusias kepiau mažuose karščiui atspariuose indeliuose).
  5. Dabrastalį pabarstykite miltais. Tešlą iškočiokite į 25x35cm stačiakampį. Visą jo paviršių tolygiai ištepkite įdaru. Pradėdami nuo ilgesnės kraštinės kuo tampriau suvyniokite visą tešlą įdaru į vidų, gausite ilgą "dešrą". Padalinkite tešlą į 12 lygių dalių (geriausia pjauti tešlą siūlu arba dantytu peiliu). Bandeles sustatykite nupjauta puse į apačią (viršų) į paruoštą kepimo skardą ar individualius indelius. Uždenkite virtuviniu rankšluostėliu ir palikite pakilti antrąkart apie pusvalandį.
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Pakilusias bandeles patepkite pienu (arba grietinėle) ir pašaukite kepti. Bandelės iškeps per maždaug 30 minučių vidurinėje orkaitės dalyje. Jei matote, kad bandelės pernelyg tamsėja, uždenkite viršų aliuminio folijos lakštu. Skaniausios bandelės - dar šiltos.
Pastabos
Recepto šaltinis - Helicopter Away

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *