Itališki trapūs sausainiai su vynu ir pankoliais
Trapūs pikantiški sausainiai, nuostabiai tinkantys su taure vyno ar gabalėliu sūrio – taralli al vino
Porcijos
40vnt
Porcijos
40vnt
Ingredientai
Procesas
  1. Iš išvardintų ingredientų suminkykite elastingą minkštą tešlą (minkykite bent 4-5 minutes, taip miltuose esantis glitimas aktyvuosis ir sausainiai bus minkštesni). Įsukite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite pastovėti apie pusvalandį.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Didelę kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Užkaiskite didelį puodą vandens.
  3. Tešlą padalinkite į 40 gabalėlių, kiekvieną tarp rankų iškočiokite į virvelę, sujunkite virvelės galus, padarydami „kilpelę”. Sudėliokite jau padarytus sausainius į skardą.
  4. Užkaiskite didelį puodą vandens. Kai vanduo užvirs, dėkite sausainius (neperkraudami puodo) į verdantį vandenį ir virkite apie 2 minutes, arba kol sausainiai iškils į paviršių. Išgriebkite juos kiaurasamčiu ir dėkite atgal į tą pačią kepimo skardą. Apvirtus sausainius pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes, arba kol gražiai apskrus.
Pastabos

Recepto šaltinis – SBS