
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- 250 g miltų
- 1 šaukštelis druskos dribsnių
- 100 ml balto vyno
- 100 ml Alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai pankolių sėklų (fennel) - galite šiek tiek pagrūsti grūstuvėje
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Iš išvardintų ingredientų suminkykite elastingą minkštą tešlą (minkykite bent 4-5 minutes, taip miltuose esantis glitimas aktyvuosis ir sausainiai bus minkštesni). Įsukite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite pastovėti apie pusvalandį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Didelę kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Užkaiskite didelį puodą vandens.
- Tešlą padalinkite į 40 gabalėlių, kiekvieną tarp rankų iškočiokite į virvelę, sujunkite virvelės galus, padarydami "kilpelę". Sudėliokite jau padarytus sausainius į skardą.
- Užkaiskite didelį puodą vandens. Kai vanduo užvirs, dėkite sausainius (neperkraudami puodo) į verdantį vandenį ir virkite apie 2 minutes, arba kol sausainiai iškils į paviršių. Išgriebkite juos kiaurasamčiu ir dėkite atgal į tą pačią kepimo skardą. Apvirtus sausainius pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes, arba kol gražiai apskrus.
Pastabos